onsdag 4 januari 2012

Tjugohundraelva - 20011. Vem har skrivt som han sagt???

Nu står jag i Slottsparken och tittar mot stora dammen. Härliga färger och sol.

På andra sidan ligger Kungsparken. Dessa två parker förväxlas lätt. Slottparken är den sidan biblioteket ligger på, för gamla delen av bibliotketet hette Slottet. Men många tror Malmöhus slott har gett namnet och kallar Kungsparken för Slottsparken..hmm..invecklat va? Här syns iallafall utsiktsplatsen i Kungsparken, även ett kärleksnäste.

Här i parkerna finns barrträd. Det är fräcka träd. Behöver finnas så det bryter av mot alla lövbuskar och träd.

Ett stort fält och sedan har vi Malmö Stadsbibliotek. Vi får hoppas att inte biblioteksdöden kommer. Det finns inget som går upp mot att hålla i en bok och bläddra...i stället för en APP eller annat via dator eller IPOD. Vi blir bara mer och mer bekväma tycker jag. Tekniken kan finnas, men med måtta.

I Kungsparken ligger Casino Cosmopol.

Kanalen som delar parkerna. I bakgrunden Turning Torso.

Drottninggatan/Regementsgatan, förr på sent 1800-tal, Malmös rikemanshus.

En and kvackade i gräset. Stod modell inför min kamera.

Bakom hotel Hilton, Triangeln, byggs lägenheter (skyskrapa), kontor och köpcentum....inte köpcentra....vad är ett centra??? Många skyltar som är fel ute.

Nu kom jag till Malmös största park, Pildammsparken. Sjukhusområdet i bakgrunden.

Ett av Malmös äldsta vattentorn och lägenheter och sjukhus i bakgrunden. Malmö fick vatten från dessa dammar en gång i tiden långt bak.

Här gick en gås lugnt och tittade.


Mycket fåglar flög ovanför dammarna.

En staty från Baltiska utställningen 1914. Här var också Världsutställning år 1908 tror jag det va.


Denna önskebrunn är också en rest från Baltiska utställningen.

Så här ser det ut om man står inne i den.

Träden, bokarna, i parkerna håller på att dö. Det är en sorts mask eller svamp som angriper dom. Görs inget måste man kanske skövla hela parkens träd. De har redan skövlat en hel del. Detta träd är förståss självdött.

Rester av ett träd. Tyckte det var fräckt så tog en bild.

Konst?!?!?! Kanske är det dessa "maskar" som angripit träden? haha. Dessa fula klumpar har funnits sedan jag var liten.

Rondellen för fester m.m. var avstängd. Gräset var uppslitet och hela alltet renorveras.

Parken har också en hundrastgård.


Samt ett utomhusdagis. Ja, flera stycken till och med, men detta är ett av dom.

En text i ett träd inskriven 1977.

En text inskriven i modern tid. Någon som säger "tjugohundraelva" har skrivit som han har sagt. Tjugohundra - 200 och elva -11 har då blivit 20011..hm. Jag minns i början när SOS ändrade nummer från 90 000 till 112, då slog många fel och slog 10012...för dom sa "etthundratolv" i stället för ett ett två. Förresten kunde man säga år tvåtusen...men bytte för risken att jorden gick under var mindre...hmm...det har väl inte med uttalet att göra om jorden går under eller ej? Som Eslöv nu, som vill lägga till ett "s" för att få staden fri från tråkstämpeln. Blir det mindre tråkigt om staden heter Esslöv eller Eslöv?

Här är ett av de sjuka trädens kvarlevor.

Så kom jag ut på John Ericssons väg. Här finns gamla Malmö Stadion.

Längs parkens ena sida ligger rader av lägenheter.

4 kommentarer:

 1. Trevligt och hänga med på dina promenader,blir inte lika andfådd som man blir med egna steg.
  Tack för dina presentationer!

  SvaraRadera
 2. Fån Rahden

  Det var kallt och regnigt i dag och var gång man tog upp kameran skulle det tvunget regna. Men lite bilder blev det. Gick så nätt, så andningen gick ok. Men attan sicka förändringar i hälsan man genomgått på bara någon månad......

  SvaraRadera
 3. Du borde bli guide i Malmö. Spännande varje gång. Gillar konst där man minst anar det. Fult eller snyggt är ju upp till betraktaren, men lite kul är det.

  SvaraRadera
 4. Myran

  Ja jag känner ju till rätt mycket om min stad, för jag är nyfiken och tar rea på. Fick mycket kunskap om staden då jag jobbade på Malmö stadsarkiv i 2½ år för en del år sedan.

  Jag gillar också konst i de flesta former, men plast i naturen har jag lite svårt för. Ok, med modernt men då kan det ändå vara i sten eller brons...men plast...njaaaa....
  Sen håller jag med om att ens miljö skall innehålla blandat fult oc snyggt, det är det som gör allt så fräckt på något vis.

  SvaraRadera