torsdag 12 januari 2012

Firat en 91 åring!

Nu på kvällen den 12:e januari, så gick jag till Skogshill. Här bor min farmor på någon sorts äldre & demensboende. Förr låg här en gammal villa, där jag gick i lekskola men i dag ligger här en massa mysiga hus som inhyser just äldre och demensboende m.m.

Nere i foajén står lite olika sorters möbler. Det är lite snirkligt innan man kommer upp till farmors lägenhet.

Hon hade lagt sig, för hon var trött efter allt besök sa personalen. Men själv mindes hon inte att hon haft besök. ;). Men det är ju klart att en gammal människa inte skall slitas ut i onödan om denne är trött. De sista krafterna skall ju gå åt att vara gammal, så man orkar vara gammal i lugn och ro. Jag beslöt mig för att fotografera henne vid ett senare besök, då hon ser piggare ut och är det också. Men jag fick en pratstund med henne och hon fick öppna sin chokladask.

Hemma hade Emma blivit skendräktig. Alla pipleksakerna har blivit "bebisar" och hon är rejält tramsig.

Man blir trött av att vara "mamma". He he.

Mamma Emma sover ut efter att ha pysslat om "pipleksaken" som fått agera bebis.

4 kommentarer:

 1. Ja, det är inte lätt att ha krafter så att det räcker till när man är så gammal.
  Jag hoppas att det är bra med dig och din lilla familj. Jag förstår att hunden har lite att stå i.
  Ha det bra och vi hörs en annan dag!

  SvaraRadera
 2. Äppelblom

  Jo det knallar och går med mig. Jag får 100% besked på mitt läge den 25:e, så man är lite nervös.
  Ja vovven Emma har alltid att stå i, nästan alltid i alla fall.

  SvaraRadera
 3. Det var hänsynsfullt av dig att inte störa din farmor med fotografering när hon inte var i skick för att visa sig från sin bästa sida. Hoppas hon gillade chokladen, för asken ser ut som den lovar ett smaskigt innehåll ;o)

  Skendräktiga tikar kan vara ganska underhållande, även om det förstås är jobbigt för dem själva. Min gamla Selma var så gott som alltid skendräktig i samband med sina löpningar. Det bäddades och donades för brinnkära livet och en gång tog hon sig t.o.m. för att börja gräva sig en regelrätt lya på en sandstrand! I vanliga fall grävde hon aldrig, bortsett från efter bisamråttor längs [leriga] stränder. Efter ett sånt tilltag var hon inte mycket "golden" mera, utan mer lik en svart labrador :o/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nina/Stjärnkraft

   Ja man måste repektera att andra personer inte alltid vill fotas och absolut inte om man är yrvaken. Själv bryr jag mig inte om sådant när det rör mig.
   Emma jamsar och nojsar med sina pipleksaker när hon är skendräktig. Det bäddas, slickas och pysslas. Så snackar hon "Hmmm mmm hmmhmm" hela tiden.
   Hundar kan utveckla bröstmjölk och andra funktioner som de skulle haft vid riktigt dräktighet och det är inte bra. Dom kan bli rejält sjuka, så därför får vi gömma leksakerna. Då tittar hon ledsamt på oss.... ;)

   Radera