onsdag 18 januari 2012

För & emot?!?! Det är INTE så farligt som många säger.

Denna artikell hittade jag i tidningen City Malmö och ville diskutera den. Här ser man effekten av "ofta" negativ publicitet i våra medier. Men också ett svagt intresse och kunskap om varför läget är som det är i Malmö. Som jag ännu vidhåller så är Malmö inte farligt om man inte har helt orent mjöl i påsen eller om man agerar fel i samhället. Malmö är underbart och ge det en chans. De som flyttat har inte förstått att rädslan är överdriven. Har bott i Malmö i 42 år och har aldrig varit rädd. Men är observant men inget mer. Det har blivit en hysteri i medier som skrämt upp befolkningen till ingen nytta. Mannen i artikelln har ändå rätt att vara orolig, för det område han talar om har ju stora problem och jag håller med om att man skall inte utmana ödet genom att kanske släppa ut sina barn utan tillsyn. Det jag reagerar på är att Malmö i allmänhet inte är farligt men att många tror att HELA Malmö är det och just den synen är orättvis. Men visst händer här saker, det gör det. 

Men håller med damen, som yttrat sig i denna artikell, helt och hållet. BRA...precis så som jag menar. Skönt det finns mer än mig som tycker samma. Sen förstår jag också att vi dras med kriminalitet och dåligheter, men inte värre än på andra ställen. Problemet är att medborgarna sitter tysta och yttrar sig inte eller agerar. Jag agerar när något inte stämmer....det är bättre någon gör än ingen. Att göra något ensam fungerar...jag har provat och som ensam kan du faktiskt påverka. Man får inte glömma fördelarna med Malmö också, vilket det finns många av.

2 kommentarer:

 1. Det här känner vi igen här i Falkenberg på ett område som heter Falkagård. Där har det varit en del oreda så ingen vill bo där. Det är ett jättefint område med jättefina lägenheter men där bor en del invandrare tillsammans med alla andra. Det är bilbränder, skottlossning osv. Men det är på en liten del av området och det är periodvis. Hela området och även Falkenberg som stad får ett rykte att "här kan man inte bo". Skitsnack, helt enkelt.
  När man läser och tittar i din blogg så blir man istället väldigt positivt inställd till staden. Fortsätt så!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myran

   Stämmer!!!

   Det är precis så det är att ett fåtal grupper eller typer i stan gör skit för alla och så får en hel stad det dåliga ryktet. Ju mer tysta vi är eller om vi flyr stan ju mer spelrum får dessa människor...och det är det dom vill ha. Alltså ger vi bort stan till kriminaliteten om vi gör så.

   Samma när övervakningskameror diskuteras......varför vill inte en del ha dom? Jo för det är lite skit i mjölpåsen kanske? eller?
   Som nu, det diskuteras om man skall få fotografera offentligt....varför inte? De som inte vill hamna på bild av obehag varför finns det obehag?

   Kul höra att min blogg lyfter Malmö lite.....för stan är inte bara dålig.

   Radera