måndag 2 januari 2012

Chateau Glace och japansk lykta.

Nyårsafton skulle jag och A tillbringa hos mina föräldrar (Monkan och C). Min brorsdotter var också där. Det var dukat i matrummet med serpentiner, finporlsin och silver.

Pappa vid en av granarna och är redo börja fira av 2011.

Mamma också. Hade verkligen fixat och donat inför vårt besök.

Min brorsdotter var också med och det är alltid kul när brorsans familj m.m. är med.

Med lite snits hade mamma fått till dekorationerna på bordet väldigt tufft.

Farfars gamla ljustakar blev tuffa också efter att putstrasan gett dom en omgång, samt att ljus har placerats och tänts.

En glasstårta, gjord som en butelj med vin, serverades efter maten.

Chateau Glace.....fyndigt namn.

Klockan blev snabbt 24.00 och pappa var redo tända på fyrverkeriet.

Överallt small och blixtrade det.
Sist men inte minst skulle vi skicka upp min brorsdotters Japanska lykta.

6 kommentarer:

 1. "Granarna"..? Har Monkan och C flera stycken?? Då blir jag impad, eftersom jag inte ens lyckas få till EN :o) Fast det beror förstås mest av allt på utrymmesbrist.

  Jag såg redan i Monkans egen blogg hur fint dukat det var inför nyårsmiddagen, och man kan sannerligen se vilken utbildning mor din har med sig i bagaget. Men en sån där glasstårta har jag då aldrig sett förut! Var den lika god som den ser ut på bild?

  God fortsättning på dig, och hoppas nu att 2012 innebär att det blir snar ordning på klaffbekymret! Men ta det för höge Farao lugnt och fint medan du väntar.

  SvaraRadera
 2. Önskar dig ett Gott Nytt År!! Det kan bara bli bättre, eller hu?
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ser att du haft en fin nyårshelg med dina nära och kära! Likadant var det här.
  God fortsättning!

  SvaraRadera
 4. Messan

  Detsamma, jo det kan bara bli bättre....även om det är svårt tro just nu. Har insett nu också att vissa bitar i livet som "många" av oss andra helt naturligt kan få, uppleva,eller göra.....kan jag aldrig göra m.m. Men men....nu får vi se vad 2012 ger.....

  SvaraRadera
 5. Äppelblom

  Ja det var en lugn nyårshelg med god mat och gott sällskap.....Gott nytt på dig med.

  SvaraRadera
 6. Nina/Stjärnkraft

  Japp, mina föräldrar har alltid haft minst två granar sedan dom köpte huset. En i gillestugan i källaren och en i mellan matrummet och storarummet (Dessa rum hänger ihop).

  Man är stolt över att ens mamma är så duktig på så mycket. Ja hela min familj är det, så man är ju lite avundsjuk ibland.

  Det där med klaffen har orsakat mer problem eller om jag säger friskförklaringen för 19 år sedan skulle aldrig skett. Under dessa 19 år har hjärtat pumpat hårt och mycket och behöver i dag hjälp att få vila. Så jag har Emconcor medicin som dämpar det......så nu är det tal om el-chock o.dyl. Har fått diagnosen "hjärstvikt" och det är något man aldrig blir av med, men finns bra mediciner som gör man kan leva ok med det.

  Beroende hur långt det gått och vilken nivå man är i, så lägger dom medicinering eller annan åtgärd. Vill det sig riktigt illa kan t.o.m transplantation komma på tal.

  Gott Nytt år på dig också...och JO....jag tar det försiktigt.

  Den där flaskan av glass och choklad var utsökt....

  SvaraRadera