söndag 15 april 2012

Varför inte?

Minns ni de gamla skyltarna på våra bilar, som försvann runt 1973? De första bokstäverna angav varifrån man kom som på denna skylt MB som står för Malmö. Varför inte ha det så i dag nu när skattemärket, eller Ugglan som det kallades, ändå är borta. Så får vi ju också mer nummerkombinationer m.m.

Så här hade det i så fall sett ut på våra bilar i dag. Ja, varför inte?

4 kommentarer:

 1. Trots att jag inte bor i Sverige håller jag med dig. Varför byttes de egentligen? Var det något med integritetsskydd och sånt som ledde till de nya plåtarna och att det inte längre via registerbrickan skulle kunna gå att härleda i vilket län bilen hörde hemma?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nina/Stjärnkraft

   Du jag vet faktiskt inte varför våra skyltar byttes ut. Men för mig borde man ju ha mer kombinationer på det gamla systemet för man kan ha samma siffror på många bilar men länsbeteckningen skiljer ju sig ändå Ex: MB 50008 och A 50008. Sen tycker jag gamla skyltarna ser finare ut också. Våra med tre bokstäver och tre siffror ser tråkiga ut, allra helst nu när skattemärket inte skall vara på.

   Tänk va kul att en registeringsskylt kan skapa så här mycket diskutioner och teorier....hehe.

   Radera
 2. Det var så bra med dom beteckningarna och speciellt när man bodde i en storstad för när det kom bilar från andra delar av landet såg man det och kunde vara lite extra vänlig när dom inte verkade hitta.
  Det fanns en bil i mitt hem med MB, för den bilen köptes i Malmö och sen fick den en O-skylt, men MB skylten satt kvar i vedboden på landet i alla år. Det var en urcool Citroen, en sån där stor padda med lustiga lampor med glas framför och så hade den vinröd skinnklädsel och luktade urgott! Och när jag som ganska ung satt i baksätet somnade jag alltid för det var som en vagga! Nostalgi!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snäckskalsdalen

   Nackdelen med att ha beteckning varifrån man kommer är att som Skåning komma till Stockholm, Örebro till exempel och ha beteckningen MB, MA eller M. Där Malmöiterna inte är speciellt omtyckta..hehe. Hade en gång mammas bil med till Örebro och bak på stod det "Förenade bil Malmö" och många räckte finger eller hytte näve mot mig...haha.

   En sådan där Citroên du skriver om är säkert en Citroên DS "Paddan". DS utläses dêesse och betyder Gudinna. Köpte man en sådan bil så följde inte domkraft med utan vid hjulbyte utnyttjade man bilens hydralkraft. Alltså den kunde stå själv på tre hjul. Ja kan förstå den nostalgin hos dig.

   Radera