fredag 27 april 2012

Emma kissprotesterar mot dumma skyltar.

Nu i någon vecka har det blommat ut rejält på träd och buskar.

Härligt gult.

Vårt stora blommande träd på gården är så fint.

Nu är det ljust på morgnarna när jag skall med bussen till jobb. Redan klockan 06.13 är det så här ljust.

Man ser lite yrvaken ut, men skönt stiga upp tidigt när det är fint väder.

Mittöver busshållplatsen.

I veckan var jag i andra änden av stan. Här i Ellstorps parken.

I morse tog jag en tur med Emma bland villorna som vi har runt knuten. Vi har ett villaområde som börjar bara två hus ifrån.

De här huset gillar jag.

Nu på kvällsturen såg jag all denna blomning i en trädgårdsrabatt.

Emma och jag gick mot Lorensborg, de höga husen.

Emma kissade i protest på en skylt hon inte gillade...hahahaha

Ett relativt nybyggt hus.


Här är huslängorna på Lorensborg. Högsta husen är 16-18 våningar. Bakom allt ligger gamla och nya fotbolls stadium.

Statyn heter "Moder och barn".

Ursäkta kvaliten på bilderna, men hade bara mobiltelefonen med mig ut.

6 kommentarer:

 1. Våren verkar ha slagit rot hos er, det ser så härligt ut. Och det där huset tycker jag också om, väldigt läckert. Emma göra rätt som protesterar på sitt sätt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snäckskalsdalen

   Mm, nu har våren verkligen anlänt och kommit långt. Men i dag lördag så är det grått och regnigt väder. Emma kissade gränsle över skylten och jag hann precis fota. Det såg så komiskt ut. Hon kollade lite surt på den först, precis som om hon kunde läsa...ha ha.

   Radera
 2. Än en gång undrar jag varför i herrans namn jag fortsätter att vara bosatt på en gudsförgäten ö ute i havet, så pass långt norrut att istiden bara under protest släpper sitt järngrepp efter vintrar som känns evighetslånga ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nina/Stjärnkraft

   Haha, ja så kan man undra ibland. Vissa gånger har jag undrat varför man inte är född på annat ställe än här. Men oavsett om man är född i Paris, New York, London, Barcelona eller Venedig m.m. så är alltid gräset grönare på andra sidan.
   Själv har jag tänkt mycket på det och i och med det har jag också lärt känna min omgivning ännu mer för att lära känna den. Detta har hjälpt och nu bara älskar jag Malmö, Skåne och Sverige.

   Men visst kan här också kännas trist ibland, men som sagt det gör det nog vartän man bor. Där är ju dom som drömmer om att få bo mitt ute i havet.....ta bara Robinson Kruse...hi hi.

   Radera
 3. Äh, inte är det något större fel på Åland! Mest är det kylan som går mig på nerverna mer än vanligt den här gången. Fast ibland blir jag såå trött på småttigheten här och på att det är så bökigt att ta sig någon annanstans.

  Jag avundas verkligen Monkan och C - ja, dig också - möjligheten att under en dagsutflykt ha en så gott som gränslös aktionsradie. Här i havet blir det blött ganska snabbt oavsett åt vilket håll man styr kosan ;o)

  SvaraRadera
 4. Det var fina vårbilder från din landsända.
  1-0 till Emma!
  Ha en trevlig Valborg!

  SvaraRadera