lördag 28 april 2012

Halva huset rasat...en bomb?

Halva huset rasat...en bomb kanske?
Ja, inte är det någon "bombman" som har varit framme. Utan det är rivning på gång av en gammal hamnbyggnad, som ska ge plats åt en ny högskolebyggnad.

Trots allt byggande sista tiden, så är det inte ofta man sett rivningar. Nästan allt byggande har ju skett på redan tom mark eller mark där det revs för många år sedan. Det luktade cement och betong om allt.

Grävskopan plockar bit för bit och sorterar upp material. Metall för sig och trä för sig m.m. Antingen då huset är rivet eller undertiden det rivs.

Det var ingen vacker byggnad som gick i graven, men trots allt lite nostalgi som försvann. Även om det är kul och intressant med allt nytt så skär det i hjärtat när gammalt försvinner.


Här ser ni rivingshuset mitt bland nya hus.

En liten bit bort, mot kanalen, så rivs ett ännu äldre hus. Gamla kvarnen som är riktigt gammal. Denna mark skall ge plats åt ett mega stort konferens centrum.

Man har redan fällt gamla stora fina träd och ett garage är borta.

Ni ser att denna mark ligger bara en bit från rivningshuset vi var vid nyss. Ni ser det i bakgrunden.

All denna mark kommer att bli så här som nedan.............fast bilden från nedan är från motsvarande håll. Alltså bilden nedan är mot min kameras riktning.

Megacentrum. Här kommer bli konferenser, möten och utställningar m.m.

Innan dess försvinner denna gamla byggnad. Synd.
De gamla parkeringsrutorna blir också ett minne blott.

Jag går längs kanalen mot centralstationen. Här är byggbodar uppställda.

Fina hus ligger här mot kanalen.


Även här renorveras det. Dom håller på att förbättra broarna och trotoarerna.

Vy mot Malmö börshus. Den nya bron invigs väl snart.....den är en blandning av Turning Torso och vår nya klaffbro till utseende.


Detta pampiga hus ligger granne med centralstationen.

Här står också Frans Suell (uttalas Suul) och tittar ut över hamnen. Det är han som grundade hamnen en gång i tiden.

2 kommentarer:

 1. Tur det inte var en bomb, det är tillräckligt med bombande och skjutande mest överallt annars. Husen vid kanalen är så fina!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snäckskalsdalen

   Så himla farligt är det inte här som sägs och skrivs. Man kan gå relativt trygg i centrum på kvällen ännu. Det är bara en grupp av människor som håller på att skjuta och leka pang pang här i stan. Men nu när vi fått mer poliser hit så är det ännu skönare. Malmö har fått en helt fel bild utåt, tyvärr.
   Men visst händer här saker men inte mer än i andra städer. Småkommunerna här nere har ännu större problem i så fall. Det är därifrån som dessa typer kommer från......enligt polisen.

   Radera