måndag 23 april 2012

Emma njuter vårsolen

Ledig dag i dag, så jag tog med Emma till Limhamns torg. Här är rätt mysigt. Församlingshuset där till vänster. Det var där man gick och läste till konfirmationen.

Husen bredvid församlingshuset.

Vänder jag mig helt om så ligger torget här och fontänen. Denna fontän är designad av samma man som designat statyn på Sergels torg i Stockholm.

Det var rätt bra krydda på vattnet.


Efter turen i Limhamn så tog vi hem till mina föräldrar. Emma njöt i trädgården och solen. Hon soimnade gott efter att ha installerat sig.

Men då och då var hon vaken för att kolla in vad som händer runt om henne. Man kan ju missa saker och det är ju inte så bra. Ha ha....

"Ser jag inte en bulle eller kaka där borta hos husse?"

Mycket har slagit ut nu. Kastanjeträdet har kommit så här långt.

Med lite skruvande och juxande med kameran, så kan en baklampa på en gammal cykel bli så här fräck på en bild.

Så älskar jag vår flagga, Sveriges alltså. Det är så fint att kolla på den där i vinden och solen. Det är något njutbart med flagga och vårluft.

Päronträdets knoppar blommar ut.......

Pappa vårstädar!!!

På eftermiddagen gick jag ännu en sväng. Emma var hemma hos matte. En mysig violinateljé har öppnat för ett tag sedan. Så nu vet jag i alla fall två fiolbutiker i stan.

Här i området Slottstaden är det verkligen en massa olika stilar på husen. De flesta från 1940 och 1950 talet. Slottstaden kallades också förr för "käppastan" för här bodde nästan bara gamla människor. I dag kallas den "nappastan" för i dag bor här mycket barnfamiljer.

Denna fasad är rätt fräck. Här bodde en gång en kompis till mig och i detta huset och gården till huset, har man sprungit mycket som barn och busat.

En fin blomsteraffär ligger också här i krokarna.

Ner mot Hammarshus och havet.

Svanhonan lade sig att ruva medan hanen bygde på boet.

BO01 husen mot hundrastplatsen är klara nu.

Här är ett stort fält för hundarna att springa på.På väg hemåt ligger dessa pampiga villor.


Friluftstaden, heter detta område. Små små radhus i massor, precis innan man kommer till vårt bostadsområde och vår park.


Mellanhedsparken, precis där vi bor. Ingen liten park men heller inte så stor. Men väldigt skön att ha inpå sig.

6 kommentarer:

 1. Vad fint att ha en sån park precis i närheten :o) På det hela taget har jag fått intrycket att Malmö är en stad med många och välskötta parker. Det stämmer, va?

  Jag blir alldeles kryllig i kroppen av att se hur mycket längre våren har hunnit hos dig. Här har vitsipporna nätt och jämnt börjat blomma, och några blommande fruktträd är det nog inte tal om på bra länge ännu. Du skulle bara veta hur trött jag är på att frysa hela tiden ... :o/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nina/Stjärnkraft

   Ja vi är stolta över våra parker och japp, dom är relativt välskötta och välbesökta. Malmö har ju kallats parkernas stad länge.
   Vår park här hemma är faktiskt rätt stor och räcker länge för många boende här. Mitöver ligger en låg och mellanstadie skola, en högstadie skola, ett dagis och ett äldreboende. Så här fattas inget..haha. Alldeles nära två stora matbutiker, tre bagerier, skomakare, två pizzerior och en hel del småbutiker. Fem minuter gångväg till havet och en kvart tiull centrum m.m. m.m. Så det är kanonläge.


   I dag har det varit riktigt varmt och vårigt.

   Radera
  2. Jag tror det skulle vara bra om Mariehamns stads parkförvaltning kostade på sig ett studiebesök hos er. Det har mycket att lära ;o)

   Radera
 2. Vilket härligt väder ni ser ut att ha! Och fina bilder som vanligt.
  Agnetakram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snäckskalsdalen

   Det har varit brännande varmt i vårsolen och ett underbart promenadväder i dag.

   Radera
 3. Vilka fina bilder. Jag älskar också svenska flaggan. Jag har haft turen i alla år att grannarna har haft flaggstänger så att även jag kan njuta av den utanför mitt fönster. Grannen jag har just nu flaggar lite för sällan tycker jag.
  Bilden med svanarna och äggen är ju sagolik.

  SvaraRadera