onsdag 11 april 2012

Giraffer i parken!!!

A och jag tog med Emma till en park vid Kirseberg. Vi har gått här en gång förut för något år sedan. Den ligger precis på andra sidan av stan från oss räknat.

Parken är hyfsat stor och rätt fin på sommaren.

Emma skall alltid tramsa med att klia sig eller annat knasigt när hon kommer till nya miljöer...haha.

Dessa klumpar i träden har jag alltid hört olika saker om. Vissa säger att det är fågelbon och andra säger det är en sorts sjukdom träden har. Ja inte vet jag, men i detta trädet såg jag inga fåglar ens närvarande.

Det ligger faktiskt en liten damm i parken.


Dagisbarnen var och besökte parken.

Vi är trots allt i ett område där saker och ting inte får vara i fred, som denna nerklottrade hund latrin tunna.

Det växte fullt av Rhododendron längs träden längre bort.

Emma kollar in mig. Hon gillar inte kameror. Vet inte varför, kanske för att hon irriterats av blixt förut.


Rhododendronen hade knoppar.

Tydligen så har dagisbarn fått måla på holkarna i parken. Överallt satt målade holkar uppe i träden.


Oj, Giraffer i parken!!! Nej då, det är bara låtsas. En lekpark för barnen.

Kommunens husi parken, tror jag detta va.Innan jag gick till jobb så plåtade jag Malmöhus museum f.d Correctionsfängelset i Malmö. Detta var fängelse fram till 1940 men så brann byggnaden där cellerna fanns och det byggdes nytt och så blev det museum.


Där denna "fredsduva" står fanns förr en avrättnings plats för de som skulle halshuggas.

Slottet från borggården.

Den allra äldsta delen av slottet är där de vita ränderna är. Det är delar av ursprungsbyggnaden och var ungefär lika liten.

Efter jobb körde jag förbi Jägersro. Här fanns en Cirkus vid namn Sidney, ända från Australien.Vägg i vägg ligger Jägersro travbana. På tisdagar är här Derby och ett fåtal besökare var visst kvar vid denna tiden (21.40).

Sist men inte minst (än så länge), så har vi det omtalade Entré. Nu efteråt ångrar kommunen detta bygge och hade velat ha bostäder här i stället. Detta ligger precis vid infarten till Malmö från Stockholmsvägen E22. Emporia som öppnar i Hyllie i oktober kommer bli minst 4 gånger större och detta ställe som redan går dåligt kommer gå ännu sämre sedan. Men här finns i alla fall biografer, en massa butiker, SATS träningslokaler, pubar och cafeér samt bowlingbanor.

Här ser ni SATS träningslokaler och där det lyser lila är en pub.

6 kommentarer:

 1. Haha! Som vanligt får man dra på munnen åt Emmas tokiga miner och poser; en ständig källa till glädje den jycken :o)

  Tjusiga nattbilder! Hur i helgoland får du ingen skakningsoskärpa med så dåliga ljusförhållanden?! För inte släpar du väl stativ med dig jämt och samt??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nina/Stjärnkraft

   Ja vi tycker också att Emma forfarande bjuder på minspel så man ibland undrar om hon verkligen kommer från denna planeten. ;)

   Mina nattbilder finns det väl egentligen ingen hemlighet med. Stativ har jag men har inte med, det skall jag använda till andra sorters bilder. Nej jag ser bara till att jag har en stadig hand och klickar då jag tycker det verkar bra.

   Som jag också sagt innan så gillar jag när bilden blir perfekt eller bra på plats...alltså titta och trycka...sporten för mig är att fota så bra jag kan utan att använda fotoredigerings program. Inget fel på dom, men det har blivit en sport för mig och känns mer som äkta fotografering.

   Sen har jag också en inställning som reduserar rörelser, men den använder jag ofta dagtid.

   Radera
 2. Fin och rolig tur ni gjort. Beträffande fredsduvan,fasen vet om det det inte trots allt, var bättre förr(i alla fall i en del fall)så kunde det kanske bli lite lugnare ute i samhället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fån Rahden

   Tack, jo det var en speciell tur vi gjorde. Blev nöjd med bilderna.
   Kanske skulle allt bli lite bättre med straffet man hade för, men man hade grov kriminalitet då också trots detta. Men ok, gissa vad folktomt det hade varit i dag, så många som försöker komma undan lagen både med det ena och andra...hahaha

   Radera
 3. Jägersro är fint - har bott där på Western hotell ett par gånger :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. shywoman

   Ja jag har inte varit själv och sett trav på Jägersrobanan, men skulle vilja och få tid till det. Hotellet ser fint ut på utsidan så det är säkert fint.

   Radera