lördag 21 april 2012

En galen tjur!!!

Nu i veckorna har vinterhjulen åkt av.

Längs med en av våra gator hemmavid, sattes nya träd för ett par år sedan. Tulpanträd hette dom. Så växer det fullt av tulpaner runt stammen vid varje träd också.


Häromdagen åkte vi en sväng med bilen. Vi hamnade i Hyby. Hit åkte jag med mamma och farfar för 25 år sedan. Det var paradiset för björnbärs älskare. Ibland plockade vi 45 liter, på samma dag, av dessa bär.

Vyerna är vackra och markerna är enorma. Lite skraja va vi ändå.
Varför? Jo det kan du få reda på om du följer inlägget....Vi var skraja för att bonden hade satt upp denna skylten där vi hade gått in i hagen. Haha....
Var det för att skrämma bort så många besökare han kunde eller fanns verkligen den här galna tjuren?

I går var det kalas hos MONKAN. Det blev lite god mat och tårta.

Mina föräldrar, min brors familj och jag och A var där. Ja och lilla Emma också.

I dag besökte jag Pildammsparken. Jag var nyfiken på blommorna vid Margareta paviljongen. Men först fick jag syn på denna brandbil.Vet inte varför den stod här.

Det lös rött, blått och lila längs gången till Margareta paviljongen.


Det var dimma så det var lite knepigt få bra bilder.Nu efter jobb i dag så åkte jag ut till Malmös största kyrkogård. Östra Kyrkogården är så fin. Här ligger min mormor och morfar och morfars föräldrar samt en bror till min mamma.

Gick runt och kollade lite.

Helt plötsligt stod denna stulna och utbrända bil på grusgången.

Det här är lite rörande och intressant. Propellern kommer från ett Engelskt flygplan. En B-24:a som sköts ner under andra världskriget och störtade på Svenskt territorium. Det är troligen samma plan på bilden på den länkade sidan.
http://www.445bg.org/home.html


Än idag syns skotthålen i propellerbladen.


Ett skotthål till.

En massa skott som träffat....man måste ha skjutit enormt mycket på planet.

Detta va piloten på B-24an. Han och en till ligger begravda här på kyrkogården i Malmö. Men jag har läst i kyrkböckerna som skrevs under andra världskriget (dödböckerna). Där finns att läsa att man hittar en massa döda engelska flygare längs kusten och de flesta skickas hem och begravs.

Ett fint monument över två soldater, stupade i strid.

8 kommentarer:

 1. Oj, verkar som du haft fullt upp :-) Fattar inte att du hinner med allt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. shywoman

   Ja jag gillar ha fullt upp att göra med lite blandade saker. Allt känns lite mera nyttigt och betydelsefullt då. Hur jag hinner med?

   Nja....jag har ett jobbschema på nästan 90% och det är upplagt så att jag har minst en dag ledig i veckan och två hela helger lediga var månad, samt en gång i månaden är jag ledig 4 dagar i rad. Där finns ju tid till utflyker m.m. Resten av utflykterna och sakerna gör jag innan jobb, då jag börjar 16.00 eller efter jobb då jag sluter 16.00.

   Radera
 2. Det är roligt med skylten skriven med rosa bokstaver, tjuren är kanske Ferdinand :)))
  http://www.youtube.com/watch?v=koQFJ_YqvsA

  SvaraRadera
  Svar
  1. rose

   Jo den tanken kom faktiskt upp i mitt huvud när jag såg skylten. Haha.

   Bonden skall kanske bara skrämmas med att skriva så...så det kanske inte alls finns någon tjur. Om man nu skall vara lite skämtsam kan man säga att "Skylten kanske bara var Bullshit men om det skulle finnas en tjur hade det verkligen varit Bull". Ha ha

   Radera
 3. Men varför i herrans namn står bilskrället kvar och skräpar på kyrkogården?? Och vilket tilltag att lämna det där överhuvudtaget :o(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nina/Stjärnkraft

   Ja du, det kan man undra. Varför bilen står kvar är för att polisen brurkar vilja ha en uppbränd bil kvar en tid för att kunna dokumnetera läge och händelse och också för att försäkringsbolag m.m. skall kunna göra sina pappersjobb klara innan bärgning sker.....tror jag. :)

   Varför den är lämnad på kyrkogård är väl för att de kriminella får verka i fred just på ett sådant ställe......ingen aning men tror det är så.

   Radera
  2. Aha! Då har bilen alltså "landat" där alldeles nyligen, för såå länge tar det väl ändå inte att ta fotografier och göra en brottsplatsundersökning? Fast om det är försäkringsbolag inblandade kan det väl ta precis hur länge som helst, enligt min erfarenhet. Me no like försäkringsbolag. Alls :o(

   Radera
  3. Nina/Stjärnkraft

   Ja vissa instanser jobbar mycket långsamt.

   Radera