fredag 9 september 2011

Skånegrabbens bilsalong.

A och jag gick en ovanlig butiksrunda i dag. Lillbilen vi har börjar bli gammal och det börjar hända saker med den. så vi blev sugna se hur höstkollektionen i bilmarknaden såg ut. Här provar A en Honda...men nja, skön och sitta i men en massa prål och knappar.

Rätt snygg utanpå förståss.

Fler Honda bilar. Men vi behöver en kombi.

Begagnatmarknaden innehöll många bilar att välja på men ytterst få hade gått under 10.000 - 12.000 mil. Vi har kört långt med vår men ändå bara 8000 mil och det såg vi inte många i samma årsmodell som hade kört. Så vi blev glada att vår bil ändå gått förhållande vis lite.

Toyota fick sig också ett besök och här föll vi pladask för en speciell bil.

En Toyota Avensis 3A Combi 1.8 VVT-i 6 växlad.....wow....vi fick en offert på denna med specialhundbur och vinterdäck med dubb och solfilm på tre rutor inbakade. NICE.

Även Fiat stoltserade med sina små 500 modeller.

Eller denna lyxiga Audi.

Volkswagen hade lite veteranbilar att visa.

Tre skönheter.Vilken härlig bubbla.....!!!


8 kommentarer:

 1. Hoppas ni hittar en bil som ni trivs med. Hos oss blir det nog bilbyte till våren.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 2. Äppelbom

  Ja vi tror vi har hittat en som passar men har en till och kolla på och lite annat som måste fixas. Vår gamla håller på att läcka i dörrar och annat smått, så det är verkligen dags och byta. Vi har fått ett bra bud på vår bil så vi blev glada.

  SvaraRadera
 3. Gubbas bytte från en liten Toyota Lexus till en Saab kombi för ett par månader sen. Vi trivs utmärkt med den.
  Hur är det med handleden nu då?

  SvaraRadera
 4. Anki

  Ja vi är sugna på en ny större bil men har nog beslutat oss för att totalrenorvera vår nuvarande bil ändå. Den är trots allt väldigt fin. Så vi får tänka lite till, men lånet gick annars igenom.....

  Handen? Jo den värker men jag jobbar ändå....men doktorn skriver eller ringer snart. Det var tal om antingen operation eller någon sorts gymnastik.....så nu är det både knä, höftleder och hand som behöver sjukgymnastik...som sagt...varit uppväxt i större del på sjukhus. Det är visst så för vissa av oss... ;)

  SvaraRadera
 5. En bil är för många en nödvändighet, bor man ute på landsbygden kan det till och med vara nödvändigt med två. Men det är dyra saker så det gäller att tänka sig för. 8000 mil är väl ingenting, den är ju så gott som ny då.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med Cici, 8000 mil då finns det mycket kvar av er bil.
  Någon vidare investering är det inte när man köper bil, fast det är svårt att vara utan. Vi bor centralt men det är bekvämt att kunna ta sig ut i naturen - där går inget kommunalt.
  Vi har en Saab - hoppas det finns reservdelar i framtiden. Jag hörde att Saab var begärt i konkurs. Synd om alla anställda.
  Ha en bra vecka.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 7. Cici

  Ja bilen hare visserligen bara gått 8000 men håller på att läcka vatten. Vi fick ena dörrens insida bytt när garantin gällde och har bytt databoxen till tändingen, strålakastarlampor och annat smått....så vi tyckte det var på tiden att byta.....så fick vi ett bra bud. Men vi fick lånet om vi ville ha och så, men andra faktorer vid sidan om allt har gjort att vi ändrat oss och får stå ut med lillbilen så länge.

  SvaraRadera
 8. Polargrevinnan

  Ja vi flackar också runt med bilen en hel del och är beroende av den. Vi läger ju nästan allt på den och bensin och vår vovve. Ja alla inblandade i SAAB har ju bara lekt med företaget, så arbetarna på golvet fått drabbas. Höjdarna snodde åt sig av inkommande pengar och lät fabriken stå stilla.....känner igen det där att den ena tar och lever lyx sen och den andra ärligt knåpar och blir den drabbade till slut......

  SvaraRadera