tisdag 20 september 2011

Skånegrabben fixar maträtt.

Siba skulle jag besöka i dag. Skulle omvandla mitt gamla ONOFF kort till ett Siba kort. Köpte samtidigt lite brännbara DVD-skivor att ha hemma.

På eftermiddagen hade vi varit på Lidl för att införskaffa saker till festen i morgon. Både A och jag har haft födelsedagar under semestern och nu långt efter skall vi bjuda hem mina föräldrar (Monkan och C) och min bror och hans familj samt min farmor. Men väl hemma igen så ville jag fixa till lite mat med den karré bit jag hade.

Skalade och delade potatisen.

Det var en fin bit karré jag hade hittat. Men jag hade inte lust att göra den i hel bit utan ville dela den.

Så det blev en radda fina skivor.

Med en special krydda, införskaffad i somras i Visby, kryddade jag bitarna. Det luktade gott redan nu.

Denna krydda kan man ha till alla dessa saker som står på burken. Burkarna med kryddorna har A köpt för något år sedan i Ystad på en loppas. Bloggade om det i min förra blogg.

Stekte köttet på detta räfflade järn.

Allt är inte upphällt men det ser ändå lite gott ut...eller? hehe.

Provade på att göra sky, det gick hyfsat.

Med mitt inlägg vill jag som kille visa för de killar/män som kallar andras bloggar, med bakning och matlagning, sömnad m.m, för "kärringbloggar", att det är inte alls kärringaktigt att göra sådant som kille ej heller som tjej. Ta i stället lärdom av dessa bloggar. 
Men kanske är det lite kärringaktigt att som kille inte erkänna att man vill våga eller kunna göra dessa saker och blogga om dom?
För manligt är det INTE att inte vilja eller våga det...........!!!

6 kommentarer:

 1. mmm....varför är inte min man som du...?

  SvaraRadera
 2. Osloskånskan

  Ha ha...ja du inte vet jag. Men jag har fått ta mycket skit för att jag är så ärlig och att jag skiljer mig från andra killar/män. Jag är också helt ointresserad av sport och täning. Hade en 5:a i betyg i syslöjd i skolan och en 2:a i trä och metall...haha....

  Men ja jag menar det med jag skriver att vi killar skulle stå upp och våga mer sådant som kvinnor gör....då är man man nog att erkänna och visa.

  SvaraRadera
 3. Blev jättehungrig när jag tittade in i din blogg.
  Apropå ekollonen, så en del går till pyssel med barnbarnen, men i första hand tänkte jag plantera en del ute vid torpet.
  När mina barn var små planterade jag en hel del mellan vårt hus och sjön och de växte fint. Men ve och fasa! En morgon hade kommunen skickat ut en massa gubbar med röjsågar och de sågade ner alla. Den största hade hunnit bli 3 meter. Gissa om jag blev besviken. Tre av ekarna som fick lite högre stubbe har faktiskt skjutit ut nya skott, så de har kämpat på och vuxit, men formen blir inte lika fin.
  Ha en fortsatt fin vecka!

  SvaraRadera
 4. Äppelbom

  Haha....då frestade min mat någon i alla fall....Karré är ju gott och man kan tillaga den på många vis.

  Ekolllon satte man i kruka på en skola där jag jobbade förut. Det blev fina skott och sen sattes dom ut. Kommunen har ingen känsla för annat än det tråkiga dom själv planterar. Mer ek och barrträd efterlyser jag i Malmö. En tall eller gran här och där vore ett tufft avbrott i stadsmiljön samt en stor ek som står stolt på ett torg eller vid en entré av något slag...tänk dig om hundra år när en nybyggnad i dag har ett stort härligt träd att stoltsera med om hundra år....

  SvaraRadera
 5. SV: tack, hoppas du tyckte den var bra! :)

  SvaraRadera
 6. iibubbles

  Välkommen hit. Jo den är mycket bra.... ;)

  SvaraRadera