måndag 15 augusti 2011

Akta ett stuuuuuuuuuup!!!!

I lördags drog vi till Dalby stenbrott med Emma. En både härlig och hisnande upplevelse, för mig. A som är mer tuff med höjder gick gärna nära den det kanten som stupar långt ner. Jag själv höll Emma i ett järngrepp och försökte njuta utsikten ett bra stycke från kanten. Vissa sträckor var riktigt obehagliga att gå på, för gångarna lutade mot stupet. Där badade unga tjejer och killar, genom att hoppa från klipporna ner i plurret......brrrrrrr. Jo, vi har höjder i Skåne, vet det sitter och flinar läsare nu och menar på att det är påhitt....men det är sant och vi har mest berg neråt, som jag brukar säga. När inte klipporna stiger som i bergen, så går dom i alla fal ner.

A studerar utsikten i det gamla stenbrottet.

Vi gick till en Kina restaurant på Regementsgatan, som legat där i urminnes tider, och åt. Det var riktigt riktigt gott, för det var längesedan nu jag åt Kinamat.

Det här paketet öppnade jag i dag. Suget blev för stort. NEJ, inte cancer pinnar, det är choklad...haha. Köpte sådana häromdagen på skoj.

I dag måndag åkte vi till Helsingborg. Solen visade sig faktiskt ofta och det var riktigt skönt väder.

Helsingborg har, liksom Malmö, expanderat en del. Men vissa äldre hus står kvar, som dessa fräcka.


Kärnan. Ett välbesökt ställe.

Kolla in den lilla paviljongen som är inmurad i bergväggen.

Utanför Dunkers kulturhus stod dessa söta sten-kaniner.

Emma blev nyfiken på dessa skapelser. Tuffa små sten-figurer.

På vägen hem så åkte vi in om Bjuv. Ett litet samhälle, där det inte hände speciellt mycket om dagarna såg det ut som. Tåget körde förbi ofta, det var en av få saker i rörelse vi såg i Bjuv.

Gamla pågatåget hade precis kört förbi övergången.

4 kommentarer:

 1. Oj vad ni färdas, man hinner knappt hänga med i svängarna! Det ser riktigt härligt ut med stenbrottet och ramlar man ner landar man väl mjukt, även om man får räkna med lite väta.

  SvaraRadera
 2. Du har alltid så fina intressanta bilder.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 3. Cici

  Ja vi har dels semester ännu i ett par veckor och dels så pruttar vi omkring i vår bil överallt dit vi kan och vill. Vi älskar se oss omkring oavsett om turen är lång eller kort.

  Jo viserligen blir man blöt om man ramlar och, och det är väl inte så farligt. Men vissa sträckor på stenbrottet lär man nog inte bara ramla i plurret om man åker över kanten.
  För mig är det ren dumdristighet att ens stå ett par cm eller dm från kanten, även om personen som gör så inte är rädd eller dyligt, men det KAN ju faktiskt lossna en bit och då är det kört.

  Jag förbjuder ingen att gå nära, bara jag själv slipper. Men vackert med klippor är det.

  SvaraRadera
 4. Äppelblom

  Detsamma skulle jag vilja säga......din blogg är fin och intressant den med.

  Men ja faktiskt så försöker jag göra något speciellt med varje bild jag tar. Udda vinkel, udda motiv, något som brytar av eller annat kul. Men jag kolorerar aldrig och ändrar ingen ljus, kontrast eller så. Jag vill mina bilder speglar så som verkligheten faktiskt är.

  SvaraRadera