lördag 20 augusti 2011

Festivalen, musiken och maten.......

I går fredag var jag gräsänkling och då besökte jag mina föräldrar. Emma va med. Min mamma, Emma och jag gick en härlig runda ner mot havet. Här utsik mot Ön, man ser det färdiga 15 våningshuset i horisonten. Här älskar Emma att lukta och ströva, ibland också doppa tassarna i vattnet.

Det blåste rejält bra och havet var livligt. Härligt väder, precis i min smak.

Den här lilla nätta båten gästade hamnen utanför restaurant Kajutan. När jag ser båten tänker jag på filmen "I hetaste laget" med bl.a. Marilyn Monroe.

Än ligger segelbåtar och motorbåtar i vattnet. Det slog och klingade bland alla masterna i blåsten.

Längre mot Ön, vid Cementas gamla fabrik, finns detta fiskrökeri. En mycket populär och uppskattad restaurant. Min mamma gick in och köpte lite olika fisk och skaldjursorter till maten. Emma slickade sig runt munnen hela vägen hem, då hon todde allt var till henne.

Parkeringen vid rökeriet är kanske inte så uppmuntrande, men här är full ruljans på bilar m.m. så det kanske inte är lönt fixa den finare med allt slitage.

Husen genom Limhamn är så fina. Man tröttnar aldrig på dessa miljöer. Ännu står sommaren sig  ute, trots allt höstmode i butikerna och höstskriverier i massmedierna.


Nu blir det mat av bland annat det vi köpte i fiskrökeriet. Stekt sill, rökt makrill och annat gött.

Den där tjocka korven kommer visst från Åland.

Senare på kvällen hade jag lämnat Emma hemma och jag var nyfiken på årets festival. Av någon anledning så kändes detta årets festival mest ok att besöka. Alla var lugna och allt flöt och man faktiskt riktigt njöt.

Det är visserligen olika matstånd överallt i stan och det osar en massa röra av all blandade matdofter. Men i år så var det lite konstigt annorlunda, på ett positivt sätt. 

Det var smockat med folk bitvis på gågatorna. Jag drog mig ner mot centralstationen.

På stortorget fanns lite lottstånd och detta minipariser hjul.

Men nere vid centralstationen fanns resten av åkattraktionerna och också vid Hansacomagniet. Så de hade fördelat det rätt bra. Här nere uppträdde också artister och det ljöd i hela hamnen.


Jag satte mig ner en timme och kollade, lyssnade och hade enbart skönt....som jag sa...såhär har inte festivalen kännts innan. Om det berodde på att jag mådde annorlunda eller om hela arrangemanget var bättre, vet jag inte.

Ta i trä......knock knock.....för första gången i mitt liv under festivalen så besökte jag öltältet på Stortorget. Det var lagom med folk och musiken från scenen bredvid spelade juste musik. Men det känns i lederna och skallen i dag att man är lite till åren kommen för att slira på stan så sent..ha ha.

2 kommentarer:

 1. Till åren kommen - du är ju bara pojken. Ja, festivaler kan var jobbiga. Vi har haft en sådan här också. Vi lyssnad en timme på Tomas Di Leva, sen fick det räcka. Någon mat blev det inte, det var för mycket matos överallt.
  Jag föredrar din mammas fina mat. Rökt fisk - det är läckert.
  Ha det bra.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 2. Polagrevinnan

  Nja, ok så gammal är jag kanske inte men det var inte som förr i alla fall.... ;)
  DiLevas sånger är speciella, men han är oförarglig. Många killar som inte gillar honom, men han är ju våglig som är som han är....

  Ja, mammas mat är alltid bäst..haha

  SvaraRadera