måndag 3 september 2012

Emmas pojkvän!!!

A och jag tog till Malmöhus slott, i dag museum, för att fika. Slottet har en trädgård där ett litet mysigt café ligger.

Kommendanthuset ligger mittemot slottet.

Det blommade för fullt inne på slottsträdgården.


Nu såg man parasollerna på caféet.

Gott om folk är här alltid.

Vi hittade en plats och solskenet var så skönt att sitta och fika i.

Denna Graham Thomas ros gillade jag skarpt. Så fin.

Efter fikat gick vi vidare in i parken.

Vi lämnade alla besökarna och caféet. Det strömmade till ännu mer, såg vi när vi gick.


Sneda furor. Undrar när dessa skall trilla?

Parken leder ut till Turbinen. Rondell med en massa trafik men vi är på väg igen till bilen.

Snett över gamla slottet ligger detta nyare Tekniska museum.

Entrén till "tekniskan", som man säger i Malmö.

Oj vad bruna löven på dessa träden hunnit bli.

När vi kom hem och hade ställt bilen så kom Emmas "pojkvän" Axel. Han skall alltid fram till bilen och se om Emma är med.

Sen tog jag en scooter tur. Mot Bunkeflo/Klagshamn.


Solen gjorde att jag fick lust ta en extra tur innan jag anlände till mina föräldrar. Skulle byta motorolja på scootern där.Efter att njutit vyerna och plåtat lite så ville jag åka igen.


Nu var jag redo åka.

A kom till mina föäldrar också och hade Emma med sig. Min brorsdotter var också där.

Emma fick god mat av husses mamma Monkan.

Sen njöt hon i solen, mätt och nöjd.


Kollade runt lite, Hon är så nyfiken.


Sen till sist. A:s mamma hade lagt ut denna bild på FB. Den är såååå slående så jag kunde inte låta bli att lägga den här......

12 kommentarer:

 1. Jag förstår Emma fullständigt, speciellt som ni sätter er i solen.
  Axel ser ut att vara gullig, så E gjorde rätt val

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. snawitz

   Ja Emma och Axel är ett märkligt par. Hon stor och han liten och när dom ses så spelar Emma svårtflirtad mot honom, men skulle en annan tik komma så visar hon att Axel är hennes..hahahaha

   Radera
 2. I Slottsträdgården promenerade jag omkring för första gången i våras. KUL att få se en sommarglimt av den!
  Hoppas du o fam haft en härlig sommar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina dagar

   Ja slottsträdgården är så fin. Det är inte ens många Malmöbor som varit i den, för många känner inte till den.

   Yes, vi har haft en härlig sommar och haft otroligt tur med vädret.....sol till 99% och vi är sååå glada för det.

   Radera
 3. Han skulle behöva växa till sig lite han Axel, vilket kan vara svårt om man är en västgötaspets. Men det brukar lösa sig, hundar är påhittiga i det fallet.

  Den där teckningen var mitt i prick! Det måste vara fruktansvärt obekvämt och opraktiskt att gå omkring med brallorna nere vid knäna. Lika opraktiskt som att gå i en snäv kjol som slutar lite längre ner.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cici

   Ja det är ju annars oftare att killarna är större/längre än tjejen...hehe. Men det är typiskt Emma att hitta en sådan liten kille...haha.

   Att gå med häng ner till knäna är direkt osmakligt. Det modet var "töntmode" på min tid i tonåren och är det ännu för mig. Det är så fruktansvärt fult. Det sägs man skall visa vilket märke man har på kalsongerna...men va f..n alla kan i dag köpa Björn Borg, Börje Salming eller Kalle Anka kallingar....så varför skryta om sådant? Varför skryta om kallingar överhuvud taget?

   Radera
 4. Såg att du varit inne och kommenterat på min blogg för ett bra tag sedan :) Ha ha, har haft lite "bloggsemester" ett tag. Fin cane ni har! Jag har haft en själv, men han följde med mitt x och boxern blev kvar med mig :)
  Trevlig blogg du har, blir nog kvar här ett tag och tittar runt. Med största sannolikhet hamnar den bland bokmärkena också.
  Ha en bra dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chaffismorsa

   Hejsan...oj vad kul du kom. Mm jag minns jag var inne och skrev i din blogg. Så du har haft en Cane Corso också? Min kommer från Blue Ayla, Tjörn, Götet. Boxer är också en fin hundras, ville ha en sådan förut.

   Blev glad du gillar bloggen och du är så välkommen att stanna kvar i den och titta....lägg gärna den i bokmärkena....det är helt ok.

   Radera
 5. Canen mitt x har kommer från Corsogården, Karlskoga. Det är en jättetrevlig ras som verkar bli allt mer populär här i Svedala, kul!
  Boxer är en underbar ras! Blir aldrig vuxna, på gott och ont ;) Glad o trogen så det skriker om det o en soffpotatis utan dess like :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chaffismorsa

   Ja har hört att Svedala och Höör har fått upp ögonen på Cane Corso. Höör hade ju en kennel. Bor du så nära Malmö? Kul med någon som är nära med ibland ju.

   Corson blir inte heller så värst vuxen. Emma är mycket valp i sättet på många vis, trots hennes sex år. Men det är ju bara lite charmigt.

   Radera
 6. Ha ha nej, där blev det fel :D Svedala som i Sverige alltså :D Ha ha förlåt, det var mitt fel, tänkte inte på att det faktiskt finns ett Svedala nära Malmö. Det var mer som slang för "Sverige". My mistake!
  Jag bor en ganska så lång bit från Skåne, dock inte i Kalskoga, även om jag hade en hund därifrån. Jag är lite som The Simpsons,
  ingen vet riktigt var i landet jag bor, jag gillar att vara lite "hemlig" ;) Men även familjen Simpsons avslöjade väl tillslut var de bor och det kanske jag också gör en dag...
  Däremot så har jag jobbat mycket nere i din del av landet när jag bodde mer söderut än jag gör nu så jag har varit rätt mycket om och kring där nere. Fint är det :)

  Ja, det har du rätt i, canen är rätt barnslig av sig, på ett bra sätt :) Och trogen matte och husse. "Min" cane har ju fått en "ny" matte nu och bor med henne och mitt x, men när jag kom förbi där blev han så glad att han kissade ner hela golvet. Hunden alltså, inte x:et ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Chaffismorsa

   Jaha, det var nytt för mig att Sverige kallas Svedala....coolt ju.
   Jag har själv bott ett par år i Örebro och har en massa släktingar från de trakterna just kring Karlskoga trakten längre bak i tiden. Så har varit där en del.

   Min Cane Corso Emma är valpig ännu trots sina 5 år..haha...men det är det som gör henne så speciell.

   Radera