onsdag 14 december 2011

Från EKG maskin till pepparkaksbak.

Så var det dag. I dag, tisdag, skulle jag få bärbart EKG och nu var jag på väg upp till mottagningen.

Jag fick vänta en stund innan det blev min tur.

Så ja,,,,sladdar och kontakter över hela mig. Så en, dosa som samlar information, i fickan.

I dag, onsdag, vid 17.00 tiden, var jag så glad över att ha blivit av med EKG maskinen så jag klämde till med att baka pepparkakor. Så har vi lite till A kommer hem.

Inte så tokiga.... ;)

4 kommentarer:

 1. Hu, det var länge sen jag tog mig tid att titta in här hos dig för att läsa och kommentera! Men som du säkert noterat har jag varit mer eller mindre heltidssysselsatt med att röja i det finländska paragrafträsket - och precis när jag trodde att jag klarat mig upp på torra land slank jag dit igen :o/

  Säga vad man vill om detta med mobilt EKG, men nog är det ett exempel på hur den nya tekniken ibland åstadkommer saker som är till det bättre! Betänk alternativet, att du hade varit tvungen att vara inneliggande på avdelning istället, permanent uppkopplad till en vanlig apparat. Med den mobila på dig kunde du ju faktiskt ha åstadkommit pepparkakorna hemma i köket :o) De ser förresten fina ut. Få se om Lilla A och jag får till något bak i år. Här är det dåligt med julstämningen detta år.

  SvaraRadera
 2. Stjärnkraft/Nina

  Hejsan Nina....det var kul att du kommenterade...och ja det var ju ett tag sedan...haha.
  Alla har vi att göra och tänka på, så även mig så jag förstår att du inte haft ork och tid att komma in till alla bloggare.
  Både du och jag är väl innne i en lite knepig och orolig tid just nu, men en lösning finns kanske långt där inne i den svarta tunneln.

  Jo det hade ju varit ännu mindre kul att vara kopplad till en permanent EKG maskin. Nu gick det bra men hade en elektrod koplad rätt i ryggen som kändes i alla lägen. När man satt, låg och hade tjockare kläder på sig.....grrr...den irriterade väldigt.
  Så har dom rakat bort halva börstets "krull" så man ser ut som en halvt fjäderplockad tupp....skabbig och dann....hahahaha. Kliar gör det också, dels efter tejpen men också för "kalhygget".

  Så där försvann den lilla manligheten man hade..haha. Nu skall jag snart genomgå undersökningen via matstrupen, så det är till att ta nya tag och stå ut ännu en gång.

  Pepparkakorna blev goda, men gillar egentligen inte köpt deg, det skall vara hemmagjord. Förresten rcäkte bara degen till 3 plåtar.....inte bra.

  SvaraRadera
 3. Nåja, nog kan jag tänka mig att det inte är så skönt att ha bröstet halvrakat; kroppsbehåring på utväxt kliar ju faktiskt (av någon orsak). Men! Tänk positivt! Du HAR hår på bröstet, det är inte alla män förunnat :o)

  Det är väl hjärtultraljud de ska göra via matstrupen, eller hur? Nog får du väl rejält med lugnande medel före det, får man hoppas? Fast den typen av undersökning är inte särskilt hejsan ändå, det begriper man utan att ha varit med om det själv.

  Bara tre plåtar från en degförpackning?! Det låter väldigt snålt det. Fast det var tvärtom för Lilla A och mig ifjol, med vår hemlagade deg. Vi kavlade och kavlade och kavlade, ändå verkade degen aldrig ta slut. Faktum är att jag fortfarande har några pepparkakor kvar i kakburken. Inte många, men de finns!

  Ha ett fint veckoslut och ge f-n i julstress ;o)

  SvaraRadera
 4. Nina/Stjärnkraft

  Jo rufs kanske man har och jo jag är glad för det. Ser tanigt och mesigt omanligt ut med killar som är helt renkarvade på bringan.....tillbaka till barnstadiet ju...hehe

  Håren på bröst, armar, ben och under armar är ett skydd för kroppen. Det håller smuts och bakterier borta och rakas detta bort så minskar imunförsvaret och man blir mer känslig mot allt...

  Jo undersökningen via matstrupen är rejält smärtsam trots bedövning och lugnande......GRRRR.

  SvaraRadera