söndag 18 december 2011

Det är de små sakerna som gör det.

Det är de små sakerna i omgivningen som kan förgylla vardagen. Inte för att jag menar på att man ska köpa och köpa, men det jag menar är att det man har eller fått och köpt eller gjort, ska värma själen och hjärtat och att man skall njuta av det man har och kan göra. Denna tomte hittade jag för många år sen och köpte den, då jag kände inom mig den värme som den gav. Det är sådant som gör vardagen värdefull, det som känns i dig gör dig nöjd och glad.

Älskar att titta på denna figur, då den är både fin och välgjord.

Ännu en tomte som jag njuter av.

Kolla så detaljerad i ansiktet och vilket skägg.

Men som jag sa, även det som man fått ger en glädje och värme. Denna ojlemålning fick jag av min bror, som målar och är autodidakt. Han var inte nöjd med denna och hade satt undan den. Jag fick den och ramade in den...vips så blev den så fin. Den är i A3 format...så den är rätt stor.

Denna var hans egna favorit och ändå gav han den till mig i present. Den är gjord i akvarell och motivet är från Klagshamn, en bit utanför Malmö.

Denna sömnad är A:s. Sådant här gör allt mera hemtrevligt.

Min morfar var duktig på båtar, teknik och glasögon m.m. Denna båt, i trä, gjorde han till mig. Den är inte mer än 10-12cm lång och inramad. Han gjorde en hel del av dessa, med olika båtmodeller.Tror den föreställer Barken Viking, Göteborg.

Ännu en bonad som A fört med sin i boet. Synd inte sådant här uppskattas mer.

Ännu en oljemålning från min bror. Fick den i julklapp för många år sedan.

Detta var favoriten hos min bror bland oljemålningarna. Det är vid Dragörbåtarna då små fiskebodarna fanns. Denna har jag också fått.

Ett av hans första allster från 1986. Redan då var målingarna riktigt bra. Dett är en akvarell.

Min morfar jobbade på Preisler här i Malmö, det som ligger vid rådhuset. De säljer glasögon och denna stentavla var reklam för en sorts glasögonbågar och stod i skyltfönstret på Preisler.

Ännu en hemgjord bonad som jag gillar. Denna hänger uppe alltid.

När vi bodde i Örebro köpte jag dessa dörrkarms utsmyckningar i Wadköping i Örebro. Eftersom jag är storläsare av 91:an så gillar jag dessa figurer för Kronblom är med i tidningarna, samt att mitt foto en gång hamnade på omslaget på 91:an då Kronblom fyllde 80 år.

Kronblom själv, mannen från Vinkelboda.
Så givetvis, nära och kära betyder ju allra mest. Det får vi inte glömma!!!

8 kommentarer:

 1. Det är nog mera värdefullt att ha några få saker som verkligen betyder något än att ha huset fullt av krimskrams som är utbytbart när som helst.
  Hoppas att Emma har fått ut sin köttbulle nu!

  SvaraRadera
 2. Vilka underbara saker och tavlor. Absolut värt mest när man har speciella minnen från saker man har, eller om någon man känner gjort de.
  Den grå tomten gillar jag.

  SvaraRadera
 3. Jag behåller bara så´nt som ger mig måbra-känslor. Tomtarna gillade jag jättemycket.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Cici

  Håller med Cici. De saker, upplevelser och personer som vi känner varmer våra själar mest, det är dom som gör att vår vardag blir njutbar. I dag värderar vi inte saker, dels för att nästan allt går att köpa via kredit eller uppleva billigt m.m. Men att SPARA på gammalt hederligt vis på bank och sedan köpa det man längtat efter är helt annan känsla. Det är då det betyder något och det är då det känns som man äger något. Kredit eller lån...ja då är det inte mina saker utan bankens eller kreditgivarens.....ja då är inte känslan samma.

  SvaraRadera
 5. Myran

  Ja brorsans tavlor är verkligen fina. Äkta konst över huvud taget är fin. Huvudsaken är ju att man gillar motivet och inte har den bara för ett namn och värdes skull.

  Han har ställt ut mycket och sålt bra......

  Ja den grå tomten är faktiskt ett strå vassare än den röda. Den röda har jag nog haft i snart 15 år minst.

  SvaraRadera
 6. Äppelblom

  Min kusin sa en bra sak en gång. "Jag har en 5 års gräns. Det jag inte använt eller behövt de senaste 5 åren gör jag av med, för efter så lång tid behöver jag inte heller dessa saker senare heller". Så den reglen är faktiskt bra.....

  SvaraRadera
 7. Vilka fina, personliga saker från ert hem du visar! Din brors tavlor är fantastiska.

  Vad du är gullig som undrar om allt är bra med mig! Jag försöker att tycka att december är härlig med julen och allt, men egentligen tycker jag det är deprimerande med detta mörker...

  Kram!

  SvaraRadera
 8. Petra

  Det är en självklarhet för mig att man bryr sig om personer som betyder något för en....så därför undrade jag om allt var ok i och med din tystnad. ;)

  Ja December är jobbig för många men jag själv älskar den egentligen men inte så mycket i år. I morgon skall jag genomgå den smärtsamma Kardiologiska undersökningen via matstrupen.

  Det är i dessa mörka vintertider det är mysigt att gå på revyer, eller konsterter...om man hade någon och gå med förståss...hehe.

  Hoppas du lyckas hålla humöret uppe till gubben i rött med skägg kommer... :)

  SvaraRadera