onsdag 23 november 2011

Med fönsterskrapan i högsta hugg....

I veckan tog jag mig till Malmö Stadsbibliotek för att lämna tillbaka det jag lånat. Det har inte blivit läsande av, för jag har haft mycket att tänka på. Så jag får hit och låna mer sedan.

I dag skall jag jobba kväll och jag tog mig ur tankar och funderingar en stund och började polera fönster. Tog dom åt gården i dag. Här håller jag på i köket och polerar.

Nu ser man bra ut igen......!!! ;)

I lilla rummet var rutorna ännu smutsigare.

Konstigt, en gång i tiden när MKB klädde huset med tegel så bytte man bara fönsterna mot gatan till 3-glas men mot gårdsidan så behöll man de gamla och satte till en extra ruta, så det blir ett typ av 3-glas som går att sära på. Det sades det gjordes så för att spara pengar. Jovisst, nu senaste tiden har dom bytt takpannor, vindskenor och takplåt på alla husen. De hade också pengar över så att stammbyten skall göras, när ledningarna är fullt fungerande.

Många i huset rengör inte fönsterplåten, men jag gör och det ser mycket finare ut utan all grön avlagring som samlas på dom.

Här ser ni så dumt det är gjort med de gamla fönsterna.

Ja det var inlägget för i dag. Nu skall jag och A fixa lite ärende sen är det jobbdags.
OBS!!! bilderna togs med min mobilkamera.

4 kommentarer:

 1. Delbara 3-glasfönster är ett rent h-e. Aldrig mer säger jag. I huset där jag bodde förut hade vi 24 sådana fönster som dess utom var spröjsade på utsidan. Det var inga spröjsar heller som gick att ta bort. Det var ett av kraven när vi köpte huset att det skulle vara 3-glas. Inte anade vi då att det fanns delabara sådan. Jag avundas dig inte. Jag har också putsat fönster idag. Icke delbara tack o lov!

  SvaraRadera
 2. Myran

  Ja som tur är så har vi inte så många sådan 3-glas fönster.....vilken idioti egentligen av bostadsbolaget. Undrar om de verkligen sparar så mycket på det som om det vore riktiga 3-glas.

  SvaraRadera
 3. Snyggt jobbat! Här har det inte blivit några fönster tvättade, men kanske imorgon ...
  Ha det fint!

  SvaraRadera
 4. Äppelbom

  Ja och i dag tog jag resten utav fönstren. Så nu är allt klart och julen kan firas in så nätt.

  SvaraRadera