söndag 20 november 2011

Emma på äventyr i stora skogen.

I går åkte vi till skogen igen. Dit vi brukar åka då vi vill gå en lång skön tur i storskog.

Här luktade höst och friskt. Det var riktigt skönt att komma ut.

A och Emma traskar på medan jag roar mig med lite fotografering.

Älskar fota där fokus är riktad mot en punkt och resten blir halv eller helsuddigt. Men där själva föremålet blir knivskarpt i konturer och former. Så jag ville testa lite sådana bilder.


Emma hade hur kul som helst. I dag kunde hon inte vara lös för hon löper och så tror jag att det är jakt på gång.

Mer experiment.Emma älskar att lukta och utforska. Det var ett riktigt äventyr för henne denna dag, för något stort djur kom gående.....riktigt stort.Där...oj tänker Emma.

En stor häst med en flicka på ryggen. Men Emma ville springa efter för att studera de båda.

A och Emma går ut på vägen igen men den stora hästen syns där borta. Emma är nyfiken fortfarande och drar iväg.

I lilla bäcken älskar Emma att vada omkring. Dricka och busa i vattnet är också kul.


Vattnet rinner så härligt genom skogen och porlar så mysigt. Denna turen tar minst 2 timmar men är lika skön var gång. Har gått den sen jag var liten. Men nu sist tog det emot lite för mig, men jag orkade hela rundan.

10 kommentarer:

 1. Vilken vacker skog och härlig promenad!
  GRANAT äpple - det var kul, jag har inte ens tänkt på det. Undrar vad granat betyder på annat språk. Jag får googla!
  Agneta kram

  SvaraRadera
 2. Underbart! Man kan riktigt känna doften av multnande löv :D

  SvaraRadera
 3. Fina bilder du tar och vad roligt att du fotograferar och skriver om Malmö "Skånes huvudstad".

  Kram

  SvaraRadera
 4. Att leta objekt att fota är roligt och avkopplande tycker jag. Speciellt i skogen. Man hittar alltid nåt nytt. Fina bilder som vanligt!

  SvaraRadera
 5. Din skog är lite annorlunda mot min. Du har dessa höga lövträd, jag har mest gran och tall. Däremot tror jag att våra skogar har samma funktion, det renar sinnet och får oss att tänka på annat än de vardagliga bekymren.

  Men ge dig inte ut på för långa rundor, utmana inte ödet i onödan, var rädd om dig!

  SvaraRadera
 6. Snäckskalsdalen

  Ja jag älskar den skogen. Där finns både barr och lövträd och blandad annan natur. Här finns också hagar med hästar och inte sällan kan man se rådjur eller älg...någon gång har jag också sett Lo och hjort. Granatäpplen....haha, jo de skall tillhöra en sorts gammal nyttoväxt.

  SvaraRadera
 7. Anki

  Ja multnande löv luktar faktiskt väldigt gott.....fler människor skulle ta sig tid att undersöka naturen med alla sinnena och likaså våra årstider, då skulle inte årstids deprissioner finnas.

  SvaraRadera
 8. Elna

  Hej och välkommen hit, hoppas du besöker min blogg mer gånger. Ja jag älskar Malmö och tycker den blir orättvist anklagad som kriminell stad nrä den faktiskt är underbar och fräck m.m.

  SvaraRadera
 9. Myran

  Det finns mycket att fota om man letar noga. Det kan vara en liten yta på en stor som man egentligen först hade tänkt fota. Som jag sa innan så delar jag in ett objekt i många bitar när jag fotar och ser om det finns andra vinklar eller detaljer i samma bild som kan bli bättre i annat läge.

  SvaraRadera
 10. Cici

  Vi har lika mycket löv som barrträd i den skogen men just den sträckan vi går växer mest gran. Björnlokorna har tyvärr spritt ut sig.

  Slogen renar både miljön och sinnet.

  Jo jag är rädd om mig men jag vill ju inte heller stanna upp min vardag bara för mitt problem. Men jag känner nu att det blir värre och värre, så hoppas hjulen maler snabbt.

  SvaraRadera