lördag 5 november 2011

Natt i stan.

Tog med min nya kamera ut på natten till lördagen. Ville testa min kunskaper på nattfotografering och kamerans kapacitet. Här fotar jag mot Ön i Malmö.

BO01 och World Trade Center. De nygbyggda husen och områdena lyser upp mer än gamla city. Det kommer bli fint en gång i tiden när de flesta områdena är klara.

Ingången till Lawson.

Gatan ner mot Turning Torso.

Pub och restaurantbåten i hamnen. Gamla flygbåtskajen.

Denna också men med kameran riktad mer år vänster.

Nya klaffbron från Kockumsområdet mot hamnen.

Fyren vid klaffbron.

Klaffbron igen med fyren.


Nybyggda kontor och butiker på motsatta sidan av stationen och pub och restaurant båten. Längs Citadellsvägen.

Samma här och detta är Citadellsvägens ena nergång till citytunneln.

Här syns den andra nergången vid Citadellsvägen.

Väldiga glasburar med stora klockor.

På vardera sida av Citadellsvägen finns dessa glasrutor. Här kan man kolla ner på tågen och människorna som står där och väntar.

Överallt reklamskyltar. Älskar att kolla skyltar i natten, det lyser så tufft.

Citytunnelns nergång.

Hamnen från Citadellsvägen ner mot klaffbron och sedan vidare förbi Kockums gamla varv.

Kontor.

Skarpa lampor och jättestora. Men lyckades plåta en utan att det bländade och så ser man ändå hur den ser ut.

Mer kontor.

6 kommentarer:

 1. Tusan så läckra bilder! Har aldrig ens tänkt tanken att gå ut och fota på nätterna. Nu har vi ju inte så mycket stiliga neonskyltar i Falkenberg. Är du alldeles ensam när du är ute på nätterna? Malmö är ju en stor stad. Vart är alla människor?

  SvaraRadera
 2. Grattis, du har helt klart fått dig en kamera som tar skarpa och bra bilder trots dåliga ljusförhållanden och högt ISO-värde! Jag har inte testat min Finepix under motsvarande förhållanden, men skulle inte tro att skärpan blir lika bra utan att jag använder stativ.

  På det stora hela är jag dock väldigt nöjd med HSR20:an, även om jag fortsätter att drömma om en RIKTIG systemkamera. Det jag saknar är nämligen möjligheten att jobba med korta skärpedjup vid närbildsfotografering. Det finns en specialfunktion för det, men den funkar inte till min fulla belåtenhet och inte heller under riktigt alla omständigheter :o/

  SvaraRadera
 3. Myran

  Det är kul att fota på nätterna, allra helst när bilderna blir bra. Det är ju mycket svårare få till det i mörker....

  Neon och andra färgglada skyltar gillar jag.
  japp, jag är alldeles ensam ute i natten. Har visserligen bilen med men den parkerar jag och utgår från den. Det har faktiskt hänt att jag sett något misstänkt och guidat polisen via mobilen....det hände en gång på väg från HÖÖR på natten då två bilar körda utan ljus m.m.
  Jag guidade polisen via mobil och min gps.....efter en halvtimme var dom fast. Men då hade dom redan hållt på preja mig och jaga mig, för dom hade kommit på jag följt efter...men som tur är kom polisen i sista minuten. Dagen efter så ringde polischefen i Eslöv och tackade....för jag hade lett polisen rätt in mot ett gäng tungt kriminella rånare som hade varit lysta i nästan ett år....puh...he he.
  Men jag hade gjort samma igen....gör ingen inte något blir inget heller bättre.

  SvaraRadera
 4. Nina/Stjärnkraft

  Tack, ja jag är helnöjd. Ändå kan jag erkänna att min Olympus är av lite enklare typ, men det räcker länge för mig. Trivs välldeliga med den.

  SvaraRadera
 5. Bilden på fyren vid klaffbron blev super!! :)

  SvaraRadera
 6. Lotta

  Tack...ja jo jag är faktiskt själv nöjd med den och några andra bilder. Fick mycket beröm av en porffsfotograf på fotosidan.se om bilden med fyren...haha...känns kul ju.

  SvaraRadera