måndag 12 november 2012

Knåpiga nycklar och egen melodi.

I går var jag ute med Emma på lite tur med bilen i Malmö. Tänkte slå två flugor i en smäll att både ge Emma olika ställen att gå och kissa på och samtidigt fotografera lite. Så började med Limhamns gamla industriområde som omvandlas til bostadsområde.

Det börjar växa upp lite hus nu i området.

Nere vid Lagunen/Gröna räcket, sitter oftast fiskare och försöker få plattfiskar. Det var här jag stod i somras ooch fick plattfisk jag med. (Kolla inlägg bakåt).

Mittemot ligger Ön.


Sen drog Emma och jag bort mot Västra Hamnen. Här låg båda Tysklandsfärjorna i hamn.

Kockums gamla torrdocka har förvandlats till bostäder och småbåtshamn.

I Malmö håller man på med ljusspel just nu på olika torg och parker. Denna veckan är det dags för Drottningtorget.

Skall hit en kväll för att kolla hur det ser ut med belysningen då.

En fin liten fontän.

Träden var utsmyckade med smålyktor som skulle lysa kvällstid även dom.

Här vid Drotttningtorget ligger också många gamla fina hus.

Denna "skrapa" kommer bli hög. Här vid Slussplan och Schougens bro.

Jag bara vänder mig och så ser det ut såhär. Kanalen svänger höger långt där borta. Längst bort till vänster ligger polishuset.

Nu står jag så jag har den blivande "skrapan" till vänster och kanalen mot polishuset till höger. Bron heter Schougens bro, efter en känd Malmöprofil någon gång på 1800 talet.

Emma och jag gick lite i Pildammsparken också. Här var enormt mycket fåglar i dag. Men det fanns många besökare med, för vädret var riktigt ljuvligt.

På kvällen samlades vi hemma hos mina föräldrar. Vi har ej setts alla på länge så det var riktigt kul. En del födelsedagar skulle ,fast det var månader sedan dom var, men som sagt längesedan vi sågs. Här står min brorson och försöker få loss två nycklar från varandra. En sådan där sak man skall knåpa med och det alltid finns en lösning men som man aldrig finner.

Men han var duktig och löste det rätt snabbt.

Naturligtvis god mat och en trevlig kväll fick vi.

Kalkon blev det. Riktigt god sådan.

Alla åt med god aptit.


Efter maten blev det kaffe och hemagjord rulltårta.

Då dök Emma upp. Mums tänkte hon.

Farmor sitter trött och mätt i stolen.


Ljusen var tända och det var skön stämming.

Fruktfatet var sååå fint.

Pappa visar bilder från sin mobiltelefon, men det är svårt som 92 åring hänga med i tekniken.


Min bror spelar en egen komponerad melodi. Jag kom mitt upp i låten men ni kan höra själv en del av den.10 kommentarer:

 1. Det var många händelserika bilder som vanligt. Så fint din bror spelar och kul att han gjort den själv.
  Önskar dig också en fin novembervecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äppelblom

   Ja jag försöker få mina blogginlägg handla om lite av varje varje gång eller på samma gån. Just för att inget skall vara jobbigt eller tråkigt att läsa. Så jag blir glad för varje bra betyg jag får men även för de mindre bra, för då vet jag ju vad folk gillar eller ej. Men det viktigaste är att jag gillar den för det är ju såhär jag tänker, tycker och fungerar.....

   Men är såå glad för att du och alla andra läser och kommenterar.

   Mm, min bror är duktig på piano, han är duktig på det mesta han tar i eller gör. Tänk om man hade samma anlag för allt eller något..... ;)

   Radera
 2. En del gamla hus är väldigt vackra och charmiga. Jag blev sugen på rulltårtan... Ha en bra vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. rose

   Ja gamla hus har charm och stil men nya hus har tuffheten och det coola....båda behövs för själen.

   Den där rulltårtan går inte av för hakor....haha.

   Ha en fin vecka du med.

   Radera
 3. Åh vad härligt det såg ut i Malmö och hemma hos dina föräldrar. Wow, vilken kock! Såg riktigt smarrigt ut med kalkonen och rulltårtan. Din bror var en riktig hejare på pianot måste jag säga.

  Du är verkligen duktig med kameran måste jag säga. Alltid lika roligt att kika in på din sida :-)

  Ha det så bra tills nästa gång vi hörs!

  SvaraRadera
  Svar
  1. shywoman

   Ja det är mysigt hos mina föräldar. Där i storarummet kan man sitta vid en öppen spis, den används aldrig men är mysig ha bredvid. I källaren har dom en till öppen spis som det eldas i väldigt mycket. Huset är sedan 1900-talets början så det är en lite speciell hemtrevlig stil i det.

   Mamma lagar alltid mycket mat och det är skönt kunna äta utan att vara rädd för att ta mer. Det finn alltid så det räcker till ett helt kompani.
   Vi har haft förmånen, brorsan och jag, att våra föräldrar kunnat köpa hem det som har behövts och matstunder har vi alltid i flera timmar vid bordet. Det var där släkten och familjen samlades förr då man träffades.....runt bordet i just timmavis. Det åts, snackades, röktes och skrattades........och vi barn lekte och kollade cowboyfilmer på tv.

   Jag tycker det är kul att fota och har en sida på fotosidan.se.....heter pepita där. Kul du gillar min blogg, blir glad av att höra.

   Ha det bra du med.....!!!!!

   Radera
 4. Än en gång tack för att vi får ta del av ditt Malmö :O) genom dina bilder. Mysigt med familjemiddag. Fin dekoration på bordet. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katarina

   Vassego...hehe.

   Ja det är trevligt att få träffa släkt och familj ibland. Fast vi som släkt krympt enormt. Dekorationen är det min mamma som gjort, hon älskar sådant och är duktig på det också.

   Kramen......

   Radera
 5. Sånt där knåp med nycklar o dylkt kan göra mig vansinnig. Däremot att sitta och klinka och hitta nya melodislingor är härligt. Låten han komponerat ska han definitivt ta vidare. Känns jättefin.
  Hälsa honom så gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Myran


   Ja jag klarar heller inte ut knåp och knep utan vill ha facit med en gång..haha. Sådant klarar jag inte av ha tålamod med, men däremot har jg tålamod med mycket annat.

   Tyckte också brorsans klinkande lät bra.....men han har anlag för det också + att han målar tavlr och har sålt väldigt bra + att + att + att...ja listan är lång med vad han gör och kan.

   Radera