måndag 5 mars 2012

Verkligen blandat.

Ute vid Sofielund finns egentligen fina hus, men det har förfallit på grund av många orsaker. Det ni nu kommer får se lite av i inlägget är från Malmös baksida och kvarteren där vi har problem.

Husen är gamla men inte alltid så välskötta.

Det här är mycket vanligt i dessa kvarteren.....klotter.

Hm, nu till något helt annat. Här hittade jag en barnbok som verkligen förklarar för barnen hur ett barn kommer till....haha.

Kan det bli mer utförligt? Det finns en serie av dessa böcker. Någon handlar om ilska, någon om kärlek, en annan om frisyrer m.m.

Nu till andra "blommor och bin". Gamla begravningsplatsen lös av gula vårblommor.

Så vid Malmö stadsbibliotek......här kastar folk skräpet hur dom vill.


Så visst finns det skräp i Malmö också.

I dag, på jobb, åt jag buffé på Ankara, en Turkisk restaurang. Här är utsikten.

En av entréerna till Triangelns köpcentrum.

Egentligen ser det ut så här, med Ankaras text.

2 kommentarer:

 1. Det DÄR klottret var ju snudd på snyggt, värre har man sett :o)

  Men barnboken vet jag inte om jag gillar. Jag menar, hur mycket kunskap bör man ha om det ena och det ena före man har nått åldern när det kan börja vara aktuellt..? Ibland går det pedagogiska till överdrift, det tycker jag faktiskt. Surkärring, that's me.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nina/Stjärnkraft

   Jo hade det bara klottrats så där tufft så ok, men det är alltid någon som sen skrivit lite spritt och genst blir det fult.

   Den där boken var överpedagogisk, därför jag bloggade om den. gissa om jag blev paff när jag öppnade den. Men det är inte heller bra när föärldrar berättar för sina små om hur de kom till...genom att en humla landade på en blomma och vips så kom man till....eller ett ufo som kom inflygande till mamma på natten och så en dag låg lillebror eller lillasyster där i sängen bredvid. Det kan ju också bli väldigt fel. Får man en dotter som en gång blir vuxen, är ju risken att hon som äldre ligger och väntar på det där ufot....haha.

   Radera