tisdag 7 februari 2012

Nuklearmedicin, risktagaren på isen och Emma vid havet.

I veckan var jag och tog blodprov som skulle vara till läkarbesöket den siste i måanden. Skall på EKG och annan undersökning igen i morgon. Sådan som förra veckan där man injicerar och Ekg och annat samtidigt....blääää. På Klin Fys avd. Nuklearmedicinen.....rena kärnkraften ju...haha. Nu kanske man blir stor, grön och kastar bilar och tunga föremål omkring sig.....

Ok, så blev man stucken ännu en gång.

Det skedde inte på en Vårdcentral utan på läkargruppen Slottstaden. En specialist grupp.

I morse gick vi ut med Emma. Tog bilen till stranden där hon skulle få springa.

Hon är så glad för sin bur och hoppar mer än gärna in i den.

Sen bar det av till Ribersborgsstranden......

Vädret var sisådär. Här vid havet var det rejält kallt.Emma hade kul som vanligt. Hon älskar havet. Nu när isen finns skall hon knäcka den och äta den.

Jag tog en tur själv i stan. Skulle till Gustav Adolfs torg för att hämta ett par skor på Ecco. Men stannade till på Malmö stadsbibliotek på vägen.

Jag älskar stora hallen. Kan står här och titta länge. På senare tid har jag blivit förtjust i glasbyggnader.

Gick vidare och över kanalen. Casino Cosmopol och en kanal med is.

Genade begravningsplatsen. Jo, det är INTE en kyrkogård som både sägs ur folkmun och skrivs av kommunen. I och med det inte finns varken kyrka eller kapell, så är det en begravningsplats. En av Malmös äldsta.


Efter att ha hämtat mina skor så fortsatte jag mot Södra promenaden. Här står jag vid Södertull och kollar bort mot Södra Promenaden.

Södertulls hus till höger och kanalen som går bort mot begravingsplatsen. Kronprinsen skymtar långt där borta.

En katt i brons.

En våghals eller dumdristig en? Ja han åkte skridskor eller "skrillor" som sägs i Skåne. Men isen var tunn bitvis och vissa plättar med öppet vatten.

Gick in i USA butiken som ligger här på Södetull. De har alltid så kul saker.Nu är jag på väg mot Södra Promenaden.Här låg en massa små kul pubar, restauranter och butiker.

Så kom jag fram till Moderna Museet, som jag ärligen kan erkänna att jag inte besökt. Men det skall jag göra en dag.

Lite längre bort ligger polishuset. Det går i vinkel och fortsätter lika långt bort efter vinkeln som det ni ser. Stort va? Så bygger dom ändå till minst lika mycket.

Se, gigantiskt. Men det behövs nu i Malmö.

Sen blickar vi mot Östervärn och Slussplan.

Här vid Slussplan bygger dom ett 15 våningshus.

Går över kanalen mot bangården vid stationen. De har anlagt ny gångväg från Slussplan ner till stationen, vilket är en lååång sträcka.

Tåg efter tåg kom åkande.

Se så fint. En vall lagd i trappformation och nysatta träd. här blir fint om några år då det växt upp. Man får ge allt en chans ibland. Det har jag bestämt mig för att göra när det gäller Malmö som stad.

Usch..puh. Det högg, inte lite hårt utan rejält, i bröstet då jag gick längs bangården och kanalen. Kräktes och kände olust. Så jag var tvungen sitta. Hade lyckats nå en Pressbyrå och en kaffe.....solen lös och jag kände bara att jag måste slappna av.

Det var nog det godaste kaffe jag druckit på år och dagar.

När allt hade lugnat sig en aning så satt jag bara och njöt i kylan/värmen. Jo det värmde i solen men vindpustarna var vagt kyliga. Kan det bli bättre? Det är i sådana lägen man känner vad livet kan ge.

Min påse med nya skorna. Den stod bredvid. Skulle packa upp dom när jag var hemma sedan.

Såhär ser dom ut. Ecco skor och fick dom av min mamma. Hon har jobbat på Ecco innan.

Benen var helt slut, det är först gången jag känt så efter en promenad. Men det var bara gött gött i solen.

Tog mid vidare. Här Savoy hotel.

Mittemot ser man Bagers plats och längre bort högskola och citytunnel nergångar. Bron är ny och i stil med Turning torso.

Frans Zuell, uttalas Suul. Grundare av hamnen.

Inne i gamla väster ligger denna erotikbutik. Inte porrbutik utan erotik, de säljer lite mer romantiska erotik kläder och saker.

Bredvid denna Danska restaurant.

Sen kom jag till Kungsparken och gick hemmåt nu.

En av statyerna i parken.

Sista bilden innan jag tog bussen hem.

12 kommentarer:

 1. Hörrödudu, är det faktiskt tillrådligt med promenader av den där kalibern just nu?? *orolig* Att luften är kall att andas gör väl knappast saken bättre? Så kom igen, försöök ta det lite lugnt tills de fått ordning på ditt hjärta!!

  När man ser dina (och även Monkans) bilder från er stad är det svårt att begripa hur oroligt ni har det där i Malmö. Men det är ju mer eller mindre dagliga nyheter om nya hemskheter, så det är bara att inse att det är på riktigt. Vad är det för värld vi har skapat egentligen, där människor inte kan leva i fred med varandra och t.o.m. ger sig på BARN?

  Dina nya Ecco ser jädrans så fina ut. Nästan så jag blir avundsjuk ...

  Traska på - men i LUGNT tempo, lova det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nina/Stjärnkraft

   Ja det kanske var en lite på tok för lång promenad i mitt tillstånd just nu. Det är ju inte meningen att man skall få "motorstopp" halvvägs. Haha...skämt och sido...ja jag blev faktiskt rätt orolig själv men på EKG:et i dag syntes ingen förändring, så det var nog bara en reaktion av oro typ.

   Jag tycker alla skriverier i media om Malmö är överdrivna. Jag förnekar inte att det händer saker men i 90-95% av fallen så är det uppgörelser mellan gäng och medlemar i olika grupper som leker "pangpang". Förresten så får Malmö oförtjänt mycket skit p.g.a våra krans kommuner. Enligt polisen så kommer de värsta gängen från byarna och småstäderna utanför Malmö. Här kan dom bråka utan att folk vet vem dom är, men det kan dom inte i hemorten.

   Det andra felet vi gör är att vänder ryggen till och övertalar oss att "ensam kan inte göra något". Men det kan vi och ja man kanske är ensma i början, men vågar en så vågar snart flera. Att vi inte gör något det gör att allt växer, då får de där kriminella fria händer och känner inget motstånd. Polisen känner heller inget stöd från oss som sköter sig......därför är det som det är. Men Malmö skall inte som stad få lida för det. Vi kallas "betongstad" och "nordens Chicago". Men Malmö är knepigt, det beroor på var i Malmö man bor? Vissa områden har långt till både parker, hav och rekreation och det är här det bor flest...så kanske därför man säger så om staden.

   Men visst är det ett knäppt samhälle vi lever i ibland.....

   Ja skorna var både sköna och fina....skall inviga dom i kväll då jag går till jobb.

   Ja jag skall traska i lugnt tempo, men inte så lätt när jag alltid kunnat gå mycket.....men det är härligt och rörande att det finns någon som bryr sig om en....det värmer.

   Radera
  2. Sant! Vad som krävs är att "vanligt folk" agerar. Och då menar jag INTE genom att bedriva hets mot folkgrupp, utan genom att ställa hårdare krav på de folkvalda politiker som är satta att styra upp samhället och samhällsfunktionerna. Jag råkade se Debatt (förra veckan?), när ett av ämnena för dagen var just kriminaliteten och det eskalerande våldet i Malmö. Trots att jag bor i ett annat land var jag minst lika upprörd som publiken i tv-studion över att ansvariga politiker inte hade kunnat få rumpan ur vagnen och kommit för att delta. Skämmas ska de!

   Radera
  3. Nina/Stjärnkraft

   Det säger ju sig själv i allt. Har du barn och inte säger till vad som är rätt och fel i tid, blir det fel för alltid sen. Har du företag och anställda och inte sätter regler, fungerar inte företaget. Har du en bil och inte sköter den så rostar den är du hungrig och inte äter så dör du.....ju mer vi blundar för ju mer får vi emot oss.

   Radera
 2. Hoppas det inte hugger så där igen, man blir ju lite orolig ju. Men du ser pigg ut, det kanske var anspänningen av alla prover, vi får hoppas det.
  Malmö blir så fint genom din kameralins! Dags för en tur ditåt snart kanske, det var ett tag sen sist.
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snäckskalsdalen

   Nja det skall inte hugga igen. Det var nog bara av oro för allt som sker som det högg. Det har varit mycket nu och tankarna far i skallen som "guttaperkor". Haha.....

   Jag tar det som beröm för mina bilder när du säger fotona är fina. Men det enda jag använder är en polariodlins...inget mer. Men annars försöker jag inte försköna utan tar rätt av en bild. Det enda jag inte vill ha så mycket på bild, om jag tar stadsbilder, är vägskyltar. Kan jag undvika dessa gör jag det. Men annars är mina bilder så som Malmö ser ut. :)

   Radera
 3. Vad är det som orsakat de två kratrarna i kaffemuggen?
  Två droppar från nästippen kanske?
  Välkommen hem.
  Den vise.

  SvaraRadera
 4. Fån Rahden

  De två kratrarna är när sista dropparna från maskinen landat.....då blir det så.

  SvaraRadera
 5. Säger som Nina, ta det lite varligt!

  Förstår att du behöver nya skor emellanåt för du måste ju slita ut ett och annat par på dina långpromenader.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cici

   Ja jag försöker ta det varligt, men ibland glömmer jag av mig. Men det är en jätteomställning för mig nu.
   Det har varit en tid full av tankar och ångest blandat med glädje och vardag. Det är ju ännu några bitar som tagits bort från en i livet, som man måste försöka komma över. Saker jag fått göra innan som inte får nu....men men.

   Radera
 6. Oj vilka promenader du tar inte undra på att du behöver nya skor. Men ta det lilla lugna och var rärr om dig. Kram

  SvaraRadera
 7. Cc

  Ja jag älskar mina promenader. dom hjälper mig att rensa tankar och fylla på med drömmar m.m. Likaså skogen och naturen, det ger också kraft i själen.

  Försöker vara rädd om mig men ibland så är man trött på att vara det och vill vara som andra....framåt, pigga och glada. Då är det lätt att glömma av sig.

  SvaraRadera