måndag 13 februari 2012

I en annan del av Malmö....

Jag har bloggat om stället innan i min gamla blogg men åkte hit igen för en uppdatering. Nu befinner jag mig nere i Malmös hamn, oljehamnen, stor som en halv stad. Det låg fabriker efter fabriker m.m. här nere och lastbilar till tusen. Denna mäktiga byggnad var ändå bara en liten jämfört med många andra. Visste inte vilka jag fick fota eller ej. Statoils tankstation var övervakad så den visste jag inte om jag fick ta en bild på. Men då jag hade fotat denna bild kom två securitas bilar i full karriär och stannade mig och förhörde sig om varför jag ensam var här utanför byggnaden. Efter lite förklaring så släppte dom mig....haha.

Hamnen fortsätter över på andra sidan vattnet, som i dag var fruset. Här stannar alla tankfartyg och andra lastfartyg.Ännu mer stora byggnader.

Nere i Frihamnen, närmare centralen, står alla dessa Toyotabilar som är nya och skall levereras till butiker runt om i Sverige. Det är Toyotas hamnplats. Snart flyttas den troligen och här blir ännu ett par nya stadsdelar med lägenheter, kontor och annat.

En bit ifrån ligger frihamnens skrotlager. Här finns både en bilskrot och stålskrot och annat skrot.

Denna vita byggnad var öde...som hämtad ur en Wallanderfilm där busarna håller till.

Tåget kan anlända hit för att lasta och lossa.

Kontorsbyggnader som denna fanns också.


Vid Malmö S:t Pauli kyrkogård låg denna hörna. Så här ser det ut mycket i dessa krokarna, men nu håller man på att snygga till även här.

Inget vackert precis.

Körde hem igen efter en kall runda.

Vid Stationen är det byggt nya kontor som lyser såhär på kvällen. Här vid NordMills.

Detta hotel i gult precis bakom stationen och till höger Slagthuset, i dag ett enormt discotek.

12 kommentarer:

 1. Svar
  1. Suzan

   Ja verkligen dystert.....men intressant se ändå.

   Radera
 2. Vad kan de hålla på med för hemligheter, eller var de rädda för attentat tro? Ni har fått mer snöni med, här snöar det förfullt. Suck jag som vill ha vår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cc

   Ja man kan ju undra. Jag såg väl ut som värsta gangstern för dom..haha. Men det är bra att dom är uppmärksamma i allafall.

   Vi har fått snö efter snö i omgångar nu och det är mysigt, men det kommer någon månad för sent. Men vår vintertid är ju januari-mars egentligen....

   Radera
 3. Gammal frityrolja - usch!!! Jag kan acceptera lössen, men det andra "vete 17". Tack för upplysningen!
  Ha det fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äppelblom

   Ja, haha, så tänk på det nästa gång tjejer, då ni skall ut på puben och ragga. Ni smörjer in läpparna med olja från en gammal BigMc och lusblod.....och hoppas på att finna ett kap...hahahaha

   Radera
 4. Vilka häftiga och fina bilder du har tagit :O) Tänk vad mycket det finns att se där du bor, stora ytor och avstånd.
  Det måste vara roligt att kunna upptäcka nya ställen och se nya områden allt eftersom. Här känner vi till varenda millimeter (i stort sätt iaf) i och runt Strömsund.
  Tack för att du kommenterar på min blogg/Katarina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katarina

   Tackar tackar....välkommen hit. Ja det härliga med Malmö och faktiskt Skåne är att det är stora ytor och slätt så man kan se långt. Med Malmö är det kul med allt som händer inom utveckling och sådant. Sen har ju det nackdelar också, men i sinom tid hade vi fått dessa dåliga saker ändå.

   Men faktiskt på 80-talet hälsade man på vartenda en i stan och City, så få var vi att man alltid kände någon man mötte. i dag är det tvärtom.

   Som tonåring hade man bara McDonalds och Burger King att hänga på. Sen hade vi Hollandia som var ett café för societeten. I dag exploderar stan av inneställen, pubar och allt annat nöje.

   Radera
 5. Vad kulm att få följa med på lite rundvandring i Malmö. Jag har oxå undrat vad de där små grå är...:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Messan


   Ja jag gillar rundvandra i staden eller där jag befinner mig. Mest blir det i Malmö, för bloggen skall ju egentligen handla om mig och min vardag och omgivning. men ibland tar jag avstickare.....

   Radera
 6. Intressant! Det var ett tag sedan jag var i Malmö.
  Stina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lilla Kullan

   Hej och välkommen hit. I dina trakter var det inte så länge sedan jag var. Vi har vännder som bor där. Om det är riktigt längesedan du var i Malmö kommer du nog inte känna igen dig..hehe.

   Så det vankas hjärtproblem där med? Det där är ett helsike.....just problem med pumpen gör ju att allt i kroppen får lida. Det jobbigaste är ju att man blir trött, matt och att mycket annat dra med som man inte kan eller får göra.

   Radera