tisdag 16 oktober 2012

Oj vad jag längtar......

Åter igen har jag varit kvällstid ute vid Hyllie. Oj vad jag väntar på att Emporia skall öppna och att det skall bli användbart  och fungerande här vid Hyllie torg.

Stationens nedgång ser ut som ett UFO.

Emporia på kvällen. Nu har stora skylten kommit upp också.


Man börjar få inblick interiört.


Mittemot ligger torget med sin egen lilla stjärnhimmel.

Detta är Emporias andra långsida. Här är utomhus parkering och en ingång till. Denna ingång är också i konkav utformning men i blått glas. 


Det gula i mitten i bakgrunden är upp och nerfart till Emporias garage och det röda är lilla huset som skall erhålla kundvagnarna.

Belysningsstolparna i området är dekorerade med sådan här belysning i grönt och rött.


Sen drog jag ner till Ön. Tog lite bilder härifrån med.
Dagen efter ville jag se hur aktiviteten vid Emporia var. Det var ruljans på varubilar, truckar och lastbilar.

Här lossar man lasten och sen in i byggnaden.

På torget mittemot ligger PHY husen. Hus i fyra avdelningar i blått och vitt. De två som kommer byggas är nya skyskrapor.


På stationen stod folk och löste biljetter till tåg och buss.

Emporia och stadium Arena.

Nästan hemmavid bygger man om Malmös äldsta köpcentrum (ej köpcentra, skrivs ofta fel. Vad är egentligen ett centra?).


Slutligen så åkte jag till Triangeln där man bygger ännu en skyskrapa och en massa lägenheter, butiker och kontor. Så skyskrapan, den bruna bakom, som är hotell, får sällskap snart av en lika hög byggnad.8 kommentarer:

 1. Ja, jag förstår dig, det är nästan så jag bestämde mig på studs att göra en resa söderöver och titta på allt fint och det här verkar ju slå allt!
  Agneta kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snäckskalsdalen

   Ja välkommen ner ett tag och kolla på allt här söderöver. Ja faktiskt så är tillväxten här i stan enorm och imponerande.

   Radera
 2. Det är inte bara natur man kan njuta av - dina bilder på alla intressanta byggnader är också kul att se. Så´na "palats" har vi inte här.
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äppelblom

   Tack för det berömmet. Ja Emporia är ju verkligen ett av våra palats. Men just nu byggs även vårt nya konserthus som kommer bli otroligt.....men jag återkommer med det.

   Radera
 3. Ja, snart är det invigning! Jag tänker alltid på dig när jag åker förbi Emporia. Du har under byggets gång fotograferat och berättat så nu är man ju nyfiken på hur det kommer se ut när det är klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Petra

   Haha inte alltid man blir förknippad med en byggnad...men det är ju bara skoj för då vet man att ens blogg intresserar läsarna. Sen är det ju också kul att någon tänker på en..haha.

   Radera
 4. :O) Tack för att du bjuder på så många bilder från din hemstad. Alltid roligt att titta på. Vilket häftigt hus, jag tror dock att jag har missat vad det är för typ av byggnad, ett shoppingcentrum måntro? Ha en bra dag. Kram Katarina :O)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katarina

   Det huset med gult glas i fasaden är ett av Europas största shoppingcentrum. Emporia skall på latin betyda "handel".

   Ha du bra dagar med. Kramen.

   Radera